SEHA – Gazprom liga: Pobjeda Nexea na početku nove sezone i za oproštaj od ove godine

227

Dugo, predugo smo čekali da konačno počne nova sezona SEHA – Gazprom lige. I konačno je 10., jubilarna sezona dobila znak za početak. Otvorili su je Nexe i Vojvodina. Prve bodove upisali su rukometaši iz Našica i tako na lijep način završili 2020. godinu.

Kao što se i moglo očekivati, bila je to dosta ravnopravna utakmica u prvom dijelu. Tim prije jer je domaći sastav gotovo bio na zimskom predahu. Trenirali su naime, smanjenim intenzitetom, čekajući okupljanje reprezentacije. Ali, i u takvom stanju uspjeli su ostvariti pobjedu. Nakon nepunih dvadesetak minuta, Nexe dolazi do tri pogotka viška i konačno se može do kraja opustiti u igri. Do predaha su tu svoju prednost znatno povećali. U jednom trenutku imali su i plus šest, ali su nesumnjivo i s pet  pogodaka razlike (15:10) bili zadovoljni nakon 30 minuta.

Silno se Vojvodina trudila u nastavku, ali je većim dijelom teško uspijevala držati ritam domaćina. Prednost Nexea uglavnom je bila veća od pet pogodaka razlike. Ali Nexe nije ostao sasvim koncentriran i miran do kraja. U posljednjim trenucima morao je pomalo panično spašavati bod. Domaća je momčad naime šest minuta prije kraja imala komotnih plus četiri 24:20. I dopustila Vojvodini niz od tri pogotka za redom. Na kraju je Moreno Car u posljednjoj sekundi spasio stvar, obranio udarac Miljana Vukovljaka i Nexeu osigurao pobjedu. Zanimljivo je spomenuti da je u takvoj, gotovo revijalnoj utakmici sastav Hrvoja Horvata imao čak devet isključenja, gosti samo jedno.

Janko Kević sa sedam i Halil Jaganjac sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod domaćina. Vojvodinu je predvodio Nemanja Pribak s pet.

SEHA – Gazprom liga: SKUPINA B, 1. KOLO
NEXE – VOJVODINA 24:23

Prethodni članakČUDO NEVIĐENO: kako su hrvatske rukometašice ostvarile NAŠE snove! I EHF EURO 2020
Sljedeći članakPosavec, Ježić & izbornik Šoštarić o utakmici protiv Francuske! I EHF EURO 2020