#CROlumna no. 3 by Blaženko Lacković: “Opet smo dobri!“

222
Croatia's Blazenko Lackovic celebrates after winning the men's bronze medal handball match Hungary vs Croatia of the London 2012 Olympics Games on August 12, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

“Lijepo je osjetiti dio sve bolje atmosfere koja se diže kao i naša igra! Dolazi to i do svih nas i nekako se te kockice polako slažu. Premda ima još puno toga za posložiti. Ali to je sport i nikad nije savršeno i svi mi se moramo znati nositi s kritikama. Kakve god one bile! 

Ovaj put je ulazak u utakmicu bio puno bolji, Pešić je u početku bio siguran, a obrana sasvim solidna. Agresivno smo počeli sa velikom željom, ali svejedno bi volio vidjeti više prekida. Oslanjali smo se na blok (pogotovo naša desna strana obrane) jer smo morali više pomagati našem zadnjem igraču kod ulaska krila i tu su stvarali višak ili smo ostali suviše defanzivno.

Ali obrana je danas bila puno bolja. Jako su se trudili i Musa i Mamić što moramo uzeti u obzir za daljnji dio turnira. Imamo dobar roster i da ne bi energetski padali na utakmici ali, i kasnije na samom turniru. Možemo i moramo koristiti i Šarca i Brozovića i Jaganjca više u obrani. Držati visoki tempo i koristiti naše jako oružje, kontre. Štrlek je jučer zabio par laganih golova sa kojima i mentalno rušiš protivnika. Jer u napadu nije lako rješavati utakmicu, pogotovo jer nam fale tri standardna igrača koji su davali dimenziju više.

Iznimno mi je drago zbog Mamića koji je odradio ogroman posao u obrani, a i u napadu u prvom poluvremenu kad su nas dobro zatvarali. I opet se vraćam na naš vanjski šut i koliko je bitan. A tu su i Šarac i Jaganjac kad nestane snage…..

Ne zaboravimo, ta dvojica najmlađih uđu u 52. minuti u centar obrane i hrabro bez respekta se nametnu. I još Šarac u napadu odradi super solo akciju za sedmerac i isključenje…. Hrabro od njih, ali hrabro i od Line. Povjerenje je ključno.

Što još imamo za ponuditi? Prodornost i agresivnost Mandića, obrambenu energiju Brozovića, dovesti Šebetića na šut… a ostali koji su igrali više do sada rastu i to nam daje optimizam jer je turnir tek počeo. 

Eto zašto volim siječanj…opet smo dobri….

Idemo Hrvatska!“

Blaženko Lacković

Prethodni članakHrvatski rukometaši stigli u Kairo! I SP 2021
Sljedeći članakSP 2021: Kako je Hrvatska završavala prvi krug na svjetskim prvenstvima?