1. HRL – Žene: Sigurne pobjede Podravke i Lokomotive

365

Rukometašice Podravka Vegete i Lokomotive Zagreb ostvarile su lake i uvjerljive pobjede u zaostalim susretima 6. kola. Podravka Vegeta je slavila protiv  Bjelovara 33:24, a Lokomotiva Zagreb je bila bolja od Umaga 33:18. Tim pobjedama obje ekipe priključile su se Osijeku i Umagu na vrhu ljestvice s po 14 bodova. Pri tome, Osijek ima dva susreta više, a Podravka jedan manje od Lokomotive i Umaga.

Podravka je između dva europska ispita u DELO Ligi prvakinja s lakoćom riješila domaću zadaću protiv Bjelovara. Već nakon desetak minuta igre sastav iz Koprivnice imao je pet pogodaka prednosti (7:2). Sredinom prvoga dijela Bjelovar hvata priključak, ali ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Podravku. Na predah se odlazi s plus pet (18:13). Prednost Podravka Vegete s obzirom na kvalitetu ekipe i veću rotaciju raste u nastavku. U 45. već je na deset razlike. To je ujedno bila i najveća razlika u utakmici. Po šest pogodaka dale su Nikolina Zadravec i Dejana Milosavljević u domaćim redovima. Antonia Tucaković s 12 i Magdalena Ećimović s 8 obrana samo su pojačale dobar dojam Podravke. Kod Bjelovara najefikasnija Ema Guskić s osam pogodaka.

Lokomotiva Zagreb je još lakše izašla na kraj s Umagom. Samo desetak minuta bio je to koliko toliko ravnopravan susret. Ali je onda Lokomotiva ubacila u pravu brzinu i odjurila na plus sedam nakon prvih 30. minuta igre. Njezina prednost stalno je rasla u nastavku do konačnih 17 razlike. Osamnaest obrana imale su domaće vratarke (Lucija Bešen 14, Lena Ivančok 4). Po pet pogodaka postigle su Stela Posavec, Larissa Kalaus te Dora Kalaus. Umag je predvodila Tea Bunić s pet pogodaka.

  1. HRL – ŽENE: 6. KOLO
    PODRAVKA VEGETA – BJELOVAR  33:24
    LOKOMOTIVA ZAGREB – UMAG 33:18
Prethodni članak#Egypt2021 debitant – Ivan Martinović! I SP 2021
Sljedeći članakHrvoje Horvat novi izbornik muške seniorske reprezentacije!