EHF Liga prvaka: I Nantes s bodovima iz Zagreba

135

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su još jedan poraz u Ligi prvaka. Bio je to deseti ove sezone. U dvorani Sutinska vrela, Nantes je ostvario pobjedu 34:24, pa je PPD Zagreb i dalje jedina momčad u obje skupine Lige prvaka bez pobjede.

Nada Zagrebaša i njihovih navijača da bi nakon vrlo dobre predstave protiv Barce konačno mogli do prvih bodova ove sezone, nestala je već nakon desetak minuta igre. Naime, u tim trenucima je francuski sastav imao pet pogodaka razlike. Vidjelo se po govoru tijela Plinara da nisu ni približno tako brzi, agresivni, pokretljivi u obrani, a bez toga nije se moglo očekivati ništa drugo osim poraza. Pokušao je Vlado Šola zaustaviti nadolazeći potop pozivajući minutu predaha, ali ni to nije moglo. Uz sve to, sjajno je branio Cyril Dumoulin na vratima Nantesa, pa je njihova prednost stalno rasla do konačnih 8:20 na kraju prvog dijela. Zagreb je u prvih 30. minuta imao realizaciju od samo 42, a gosti nevjerojatnih 80 posto.

Još silovitije Nantes je otvorio nastavak. Za manje od tri minute imali su plus 15, pa je Zagrebov trener morao pozvati minutu predaha. To je čini se donekle upalilo, jer se momčad malo probudila i slijedio je jedan lijepi niz od 8:1, pa je PPD spustio taj zaostatak na podnošljivih minus devet. Treba doduše reći da je u tim trenucima na terenu bila druga postava Alberta Entrerriosa. U igri bez posebno čvrstih obrana, napadačke akcije završavale su se nakon desetak-petnaest sekundi, pa je logično bilo i dosta vratarskih obrana, ali i tehničkih pogrešaka. Završilo je s plus deset za Nantes koji si je tim bodovima otvorio mogućnost da se bori za četvrto mjesto u Skupini B, odnosno lakšeg suparnika u osmini finala.

Prvi strijelac PPD Zagreba bio je Senjamin Burić sa šest pogodaka. Vrlo solidan i Todor Jandrić sa sedam obrana u drugom dijelu. Nantes je do četvrte pobjede vukao Cyril Dumoulin s 13 obrana, odnosno lijevo krilo Baptiste Damatrin-Bertrand sa šest pogodaka.

EHF LIGA PRVAKA: SKUPINA B, 9. KOLO
PPD ZAGREB – NANTES 24:34

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Dubrava i Umag do velikih pobjeda
Sljedeći članakEHF Europski kup: Lokomotiva u polufinalu!