EHF Europska liga: Pobjeda Nexea i korak bliže drugom krugu

730
Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši Nexea pobijedili su Bešiktaš Aygaz 32:26 u zaostalom susretu 2. kola Skupine C, EHF Europske lige, i sa šest bodova na korak su do prolaska u drugi krug natjecanja. Turski predstavnik pak, doživio je sedmi poraz u sedam susreta i posljednji je na ljestvici.

Samo 15-tak minuta Bešiktaš je držao visoki ritam koji je nametnuo Nexe. Onog trenutka kad je sastav koji vodi Branko Tamše otišao na plus četiri, a bila je to 16. minuta (9:5), bilo je jasno da turska momčad nema što tražiti u Našicama. Nexe je do predaha podigao na plus pet, 18:13 i mirno otišao na predah.

U nastavku je to također bila jednosmjerna ulica. Nešto više poteškoća Nexeu, zadavali su stasiti kružni napadač Mehmet Demirezen koji je postigao čak 7 pogodaka te iskusni Ramaran Done koji je također sedam puta bio strijelac. Ne toliko vjerojatno zbog broja pogodaka, već zato što je treneru Nexea to bila idealna prilika da isproba neke taktičke obrambene varijante, a taj dvojac ih je s lakoćom razbijao. Najbolji u redovima domaćina bio je Halil Jaganjac s devet pogodaka. Vrlo dobar bio je i Moreno Car s 13 obrana.

U utorak, 16. veljače s početkom u 18:45 sati, u Našicama se igra i drugi susret protiv Bešiktaša, u kojem je turski sastav formalno domaćin.

EHF EUROPSKA LIGA: 2. KOLO
NEXE – BEŠIKTAŠ AYGAZ 32:26

Prethodni članak1. HRL – Žene: Još jedna velika pobjeda Podravke Vegete
Sljedeći članakPodjela bodova u susretu Bjelovara i Varaždina! I Paket24 Premijer liga