EHF Liga prvaka: Četrnaesti nastup i četrnaesti poraz PPD Zagreba

128
Photocredit: EHF

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su i 14. poraz ove sezone u EHF Ligi prvaka, u 14 nastupa. U posljednjem kolu Skupine B, bolji od njih bio je europski prvak THW Kiel, 36:30. Zagrebaši su tako ostali na posljednjem mjestu i u osmini finala igrati će s pobjednikom susreta Lomze Kielce – Flensburg.

Kao i mnogo puta ove sezone, Zagreb se držao dobro 20-tak minuta. Kiel je doduše u jednom trenutku imao plus tri i prijetio da se odvoji, ali je Zagreb to uspio stići, držati priključak sve do rezultata 15:13 i onda potonuo. THW Kiel je naime u tim trenucima obranu 6-0, promijenio u 3-2-1 i Plinari su se našli u nerješivim problemima. U posljednjih osam minuta postigli su samo dva, a primili čak osam pogodaka i na predahu se našli u ozbiljnom zaostatku od osam pogodaka (23:15). Vratari PPD-a imali su samo jednu obranu, a Dario Quenstedt na drugoj strani čak deset. Otuda je lako objasniti razliku pogodaka na kraju prvoga dijela, 23:15.

Ništa dramatično nije se promijenilo ni u nastavku. Na vrata Kiela stao je najbolji igrač svijeta u 2019. godini Niklas Landin i još malo pripomogao broju obrana domaćih vratara. Zagreb se borio koliko je mogao. Nekoliko puta spuštao je prednost domaćina na minus pet, ali ispod toga nije išlo. Ivica Obrvan iskoristio je priliku kada već nema rezultatskog opterećenja da vrijedne minut protiv europskog prvaka dobiju Josip Perić, Davor Ćavar pa i Zvonimir Srna u završnici. Završilo je s plus šest njemačkog velikana, 36:30. Prvi strijelac u domaćim redovima bio je Oscar Sunefeldt sa devet pogodaka. Kod Zagreba najbolji Vlado Matanović sa šest pogodaka. Pet je dodao Davor Ćavar.

Kiel je tako osvojio treće mjesto skupine B. PPD Zagreb je pak posljednji i čeka pobjednika susreta Lomze Kielce – Flensburg. Pobjednik skupine je Barca sa sto postotnim učinkom- 14 susreta, 14 pobjeda.

EHF LIGA PRVAKA: 14. KOLO
THW KIEL – PPD ZAGREB 36:30

Prethodni članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 17. kola
Sljedeći članakKvalifikacije za Olimpijske igre: Okupljanje muške seniorske reprezentacije