HEP Croatia Cup: Nastaviti čaroliju iz Danske

1458
Camila MICIJEVIC (9) during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark, Preliminary Round, Group C, Hungary vs Croatia, Kolding Arena, Kolding Denmark, 04.12.2020, Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Premda oslabljene i bez izbornika Nenada Šoštarića, hrvatska ženska seniorska reprezentacija u sjajnom raspoloženju dočekuje HEP Croatia Cup. Na licu svake od 19 igračica koje se nalaze u Poreču, zarazan je osmijeh koji sve ostavlja bez daha i  jednostavno osvaja. Pozitivna energija pršti na sve strane. Ovaj tjedan pred njima je HEP Croatia Cup na kojem žele pokazati zbog čega su bile najljepša priča Europskog prvenstva u Danskoj potkraj prošle godine, kad su osvojile brončanu medalju.  

Turnir u Poreču sigurno je najjači ovog trenutka u svijetu. Malo zemalja se može pohvaliti da je u stanju dovesti aktualne i bivše svjetske prvakinje, odnosno reprezentacije koje za 99 dana nastupaju na Olimpijskim igrama u Tokiju. A Hrvatski rukometni savez uspio je upravo to. Naše rukometašice godinama nisu imale tako jake suparnice u prijateljskim susretima. Dolazak Nizozemske i Brazila svojevrsna je nagrada za sve lijepo što su nam priredile na posljednjoj europskoj smotri. Ostaje žal što će tribine Žatike zbog korone biti prazne, jer smo sigurni da bi „Kraljice šoka“ bile prava atrakcija i da bi imale maksimalnu podršku.

HEP Croatia Cup otvaraju Hrvatska i Nizozemska sutrašnjim susretom koji počinje u 20:00 sati uz izravni prijenos na RTL 2 televiziji. Što reći o reprezentaciji koja je svjetski prvak i naš prvi suparnik na ovom natjecanju. U Poreč su stigle s devet igračica koje su bile na Europskom prvenstvu. Korona u redovima Borussie Dortmund zaustavila je dolazak čak pet igračica reprezentacije u Poreč. Ali Nizozemskoj se vratila njezina prva zvijezda Estevana Polman, nakon 238 dana od operacije koljena, inače najbolja igračica posljednjeg Svjetskog prvenstva u Japanu 2019. godine. Duša i srce svjetskih prvakinja. Uz nju, vratila se Yvette Broch, suigračica našeg dvojca iz Metza Ivane Kapitanović i Ćamile Mičijević. Tu je sjajna vratarka Tess Wester, jedna od najboljih svjetskih igračica Lois Abbingh pa Angela Malenstein, Debbie Bont, još jedna članica Metza itd,itd… Vodi ih Francuz Emmanuel Mayonnade, inače trener Metza.

Zanimljivo je i lijepo vidjeti da Hrvatska ima prednost kada su u pitanju susreti s Nizozemskom na velikim natjecanjima. Naime, od devet susreta do sada, Hrvatska je dobila pet, a Nizozemska četiri. U Danskoj, prije 127 dana, Hrvatska je senzacionalno slavila 27:25, osigurala drugi krug i svjetske prvakinje gurnula u situaciju da se moraju spašavati protiv Mađarske u posljednjem kolu. Na kraju je Nizozemska osvojila 6. mjesto, a Hrvatska otišla do bronce.

Tonske izjave trenerice Snježane Petike, kapetanice Katarine Ježić i reprezentativke Valentine Blažević su dostupne ovdje.

Prethodni članakBrončane kraljice uoči HEP Croatia Cupa!
Sljedeći članakSeniorke odradile prvi trening u Poreču! I HEP Croatia Cup