1. HRL – Žene: Koki drama, Podravka s lakoćom kroz Sinj, Sesvete iznenadile Osijek

862

Dvadeset i prvo kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene, bilo je prema očekivanju puno uzbuđenja. Naime, nakon što su se vratile natjecanju poslije 40-tak dana zastoja bilo je logično očekivati da će neke ekipe biti u top izdanju, a druge pak, zbog ozljeda i korone u velikim problemima. Koki je tako pripala drama u Varaždinu, Podravka se prošetala kroz Sinj, Umag se namučio s Dugim Selom.

Koka je nakon velike drame dobila Murvicu i ubacila se među vodeću šestorku. Murvica je odigrala sjajnih 55. minuta i onda posustala. Naime, sastav iz Crikvenice vodio je od početka do te posljednje minute. Nakon što su na poluvremenu zaostajale jedan pogodak (15:16), domaće su do prvog izjednačenja stigle u 39. minuti. Ali Murvica nije posustala. Dapače, u 55. je imala činilo se nedostižnih plus tri 24:27. Ipak, Koka je pomalo nevjerojatnom serijom 5:1 sve to stigla i preokrenula u pobjedničkih 29:28. Čudesna Tea Jalušić postigla je 12 pogodaka kod domaćih. Kod gošći, po osam pogodaka Ree Jelenović i Silvije Masnić. 

Podravka je s lakoćom došla do bodova u Sinju. Samo desetak minuta domaće su mogle pratiti ritam višestrukih hrvatskih prvakinja. Očekivano, trener Podravke dao je priliku mlađim snagama koje su na kraju bile i najbolji strijelci. Ana Buljan i Elena Popović dale su po sedam pogodaka. Podravkine vratarke imale su čak 17 obrana. Kod domaćih, najbolja Ivka Kljaković Gašpić s osam pogodaka.

Vrlo kvalitetan i neizvjestan susret odigrali su Umag i Dugo Selo 55. Gošće su u Umag došle sa samo osam igračica i dvije vratarke i našle se u velikom minus već na startu susreta. Umag je naime, poveo 5:0. Dugo Selo je prvi pogodak postiglo tek u 11. minuti susreta. Ali, to ih nije previše poremetilo. U 15. minuti su bile na samo pogodak zaostatka. Na poluvremenu je bilo -3, 15:12.  Umag pod pritiskom bolje reagira u nastavku, i vrlo brzo diže svoju prednost na plus četiri, što im donosi potrebnu mirnoću. Čini se da su tu prelomile susret na ulasku u posljednjih deset minuta kad su pobjegle na pet razlike. Čak četiri domaće rukometašice dale su po pet pogodaka: Nataša Miočinović, Ana Jajčević, Andrea Pavković i Kristina Plahinek. Uz 13 obrana Mare Budić, prvo ime gošći bila je Josipa Bebek sa sedam pogodaka.

Veliki i vrijedan bod osvojio je Zrinski u Bjelovaru. I zaslužile su ga jer su vodile od prve minute. Bjelovar je stalno bio u zaostatku. U jednom trenutku drugog dijela, čak na minus sedam pa je bod i za njih uspjeh. S deset pogodaka, Ema Guskić vukla je domaće do prvog remije ove sezone. Briljantna je na drugoj strani bila Lea Vukojević koja je postigla  16 od 28 pogodaka Zrinskog.

Iznenađenje kola priredile su Sesvete. Nakon sjajnog otvaranja i prednosti od 1:5, u 9. minuti, Osijek je na isteku prve četvrtine stigao do izjednačenja 6:6. I činilo se da sve polako dolazi na svoje mjesto. Ali gošće su čvrste, uporne, borbene i na predah odlaze s minimalnih 13:14. Sredinom drugog dijela, slijedi nov velika serija Sesveta od 5:1, i bijeg na plus pet, 18:23. Premda je završnica susreta pripala Osijeku, do potpunog preokreta nisu uspjele doći. To je njihov peti domaći poraz, Sesvetama treće slavlje u gostima i to zaredom. S 12 obrana, Lea Beličev bila je jedan od sesvetskih junaka. Osam pogodaka dala je Lara Burić. Kod domaćih, najbolje Josipa Paula Jerčinović i Dora Lacković sa po pet pogodaka.

  1. HRL ZA ŽENE: 21. KOLO
    KOKA – MURVICA 29:28
    SINJ – PODRAVKA VEGETA 25:43
    UMAG – DUGO SELO ’55 27:23
    BJELOVAR – ZRINSKI 28:28
    OSIJEK – SESVETE 23:26

09.05.2021.     19:00h  DALMATINKA – SPLIT 2010

1234 VIROVITICA – LOKOMOTIVA ZAGREB (odgođeno)

 

Prethodni članakZavršnica #U16: Naslov ide u Koprivnicu!
Sljedeći članakEHF Europski kup: “Pirova pobjeda“ Lokomotive, Malagi europski naslov