10. izdanje “Special Power League” s gostima iz HRS-a

138

U Splitu će se nadolazećeg vikenda (11. – 13.06.2021) održati 10. izdanje “Special Power League” – sportske lige za osobe s teškoćama u razvoju. Svojom prisutnošću, ovogodišnje izdanje uveličat će legende hrvatskog rukometa, a među njima su izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat, pomoćnik izbornika Ivano Balić, Petar Metličić i drugi.

Special Power League (SPL) je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, osnovana 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge ‘Akademija zdravog življenja’, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga ‘Veliko Srce’ iz Koprivnice, Udruga ‘Pogled’ iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva. Osnovni cilj projekta je integracija djece s teškoćama u razvoju u društvo kroz kontinuirane sportske aktivnosti.

Već u petak 11.6.2021. u Vranjicu, program započinje rukometnom fantazijom u kojem su se pridružili izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat te legende iz Akademije Balić Metličić: Ivano Balić, Petar Metličić, Drago Vuković, Dalibor Anušić i ostali . Naši proslavljeni rukometaši još će jednom obući dres i zaigrati rukomet te demonstrirati svoje vještine u inkluzivnim utakmicama zajedno s osobama s teškoćama u razvoju. Uz rukomet, sudionici moći će probati neke od tradicijskih sportskih igara te se natjecati u boćanju, pljočkanju, povlačenju konopa, skakanju u vrećama i mnoštvo drugih kulturno sportskih aktivnosti. Nakon inkluzivnog rukometa nastavlja se bogati sportski program – utakmica američkog nogometa koju će odigrati članovi kluba američkog nogometa Split Sea Wolves.

Subota donosi nogometni spektakl čiji je domaćin HNK Hajduk Split, a sudionici susreta će svoje nogometne vještine imati priliku pokazati na legendarnom Stadionu Poljud. Uz navedeni program projekta, natjecatelji će u nedjelju sudjelovati i u europskom projektu European Mile. Udruga Akademija zdravog življenja u suradnji sa ISCA-om (International Sport and Culture Association) inicirala je odvijanje projekta European Mile u Hrvatskoj, a riječ je o zabavnom i jednostavnom načinu poticanja kretanja i povezivanja ljudi širom Europe dijeljenjem kilometara i doniranjem istih za dobrotvorne svrhe.

Veselimo se i nestrpljenjem očekujemo 10. izdanje “Speacial Power League“!

Prethodni članakNajučinkovitija igračica sezone JOSIPA BEBEK s 223 gola | 1. HRL – Žene
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Gorica potvrđuje prvo mjesto ili?