Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Varaždin do prvih bodova ili nastavak niza Sesveta?

292

Paket24 Premijer liga stigla je do 8. kola. Dva vodeća sastava, PPD Zagreb i Nexe su na gostovanjima u Poreču i Dubravi. Varaždin je pak, domaćin i želi do prvih bodova u Ligi za prvaka. Ali, Sesvete su u sjajnoj formi i žele do trećeg mjesta.

U tri susreta Varaždina 1930 i Sesveta ove sezone, imali smo sva tri znaka. Varaždinci su dobili prvi susret 26:24. Uzvrat je u prvom dijelu sezone završio neodlučeno 22:22. U Ligi za prvaka, Sesvete su pak, slavile 30:27. Domaćinov crni niz traje već sedam susreta. Je li ga moguće prekinuti protiv sastava koji je nedavno dobio Nexe i Dubravu i koji ima znatno širu i kvalitetniju klupu? Svi zajedno to možemo provjeriti u izravnom prijenosu na PlanetSportu.

Nakon pobjede nad Porečom, Nexe čeka novo gostovanje u Zagrebu. Na redu je Dubrava. U sedam kola do sada, jedine dvije pobjede koje ima, domaćin je ostvario na svom terenu. Pali su Sesvete i Varaždin. Za eventualni novi uspjeh, trebat će im najbolja izvedba ove sezone. Realnost govori da je Nexe izgubilo bitku za naslov prvaka, a polufinale Kupa je pred vratima za 10 dana pa Branko Tamše mora voditi računa i o tome.

Poreč je, ako izuzmemo Zagreb i Nexe, dobio sve ostalo što je bilo na dnevnom redu. Protiv PPD Zagreba objektivno teško može do bodova, pa će vjerojatno Ilija Lovrinović kombinirati svoju postavu i malo pričuvati udarne snage jer im slijede dva susreta koja kroje konačnu sudbinu. U subotu su naime, gosti Dubrave, a za tjedan dana dočekuju Sesvete u susretu koji bi izravno mogao odlučivati o trećem mjestu.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 8. KOLO
09.06.2021.
19.00 VARAŽDIN 1930 – SESVETE (PlanetSport)
19.00 DUBRAVA – NEXE (Livestream YouTube kanal HRS-a)
19.00 POREČ – PPD ZAGREB (Livestream YouTube kanal HRS-a)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Gorica potvrđuje prvo mjesto ili?
Sljedeći članakNagrađeni treneri Udruge trenera HRS-a