EHF Liga prvaka: Luka Cindrić u idealnoj postavi sezone

63

Dan uoči EHF FINAL 4 Lige prvaka u Koelnu, Europska rukometna federacija (EHF) objavila je da su navijači iz cijelog svijeta odabrali idealnu postavu sezone, najboljeg mladog igrača do 23. godine, najboljeg obrambenog igrača i najboljeg trenera.

Među njima je i srednji vanjski Barce Luka Cindrić koji će ove godine biti jedini hrvatski predstavnik na spektaklu u Koelnu. Luka Cindrić sjajno je dirigirao igrom europskog rekordera po broju naslova. Podsjećamo, Barca je u 14 utakmica u skupini ostvarila 14 pobjeda pa onda u nokaut fazi također neokrznuta, prošla Elverum i Meshkov Brest.

Uz Luku Cindrića, u idealnom sastavu sezone 2020./2021. Lige prvaka još su tri igrača Barce: desno krilo Aleix Gomez, desni vanjski Dika Mem te kružni napadač Ludovic Fabregas. Najbolji vratar je Niklas Landin (THW Kiel). Lijevo krilo je Valero Rivera (Nantes). Na vanjskim pozicijama uz Luku Cindrića, nalazi se još Mikkel Hansen (PSG). Zanimljivo, svi su oni osim Niklasa Landina, sudionici FINAL 4 ovoga vikenda u Njemačkoj.

Najbolji defenzivac je prema očekivanju, Henrik Moelgaard (Aalborg). Dilan Nahi (PSG) izabran je pak, za najboljeg mladog igrača do 23 godine. Za najboljeg trenera proglašen je Alberto Entrerrios iz Nantesa.

Objavljujući taj izbor, Europska rukometna federacija (EHF) posebnu počast odala je nedavno preminulom vrataru Albertu Quintani i dodijelia mu posmrtno priznanje „Forever a star“ za iznimne zasluge i promociju rukometa kao sporta.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: PPD Zagrebu treba bod za novi naslov prvaka
Sljedeći članakSeminar trenera HRS-a: Program 44. Seminara