Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Gorica nije propustila priliku da osvoji prvo mjesto

141

Rukometaši Gorice jedno kolo prije kraja Paket24 Premijer lige, osigurali su osvajanje prvog mjesta. U 9. kolu pobijedili su Umag 30:20, i nastavili veliki niz od šest susreta bez poraza. Umag pak, sezonu završava kao pretposljednji sastav lige. 

Prvih petnaest minuta bila je to igra pogodak za pogodak. Onda, domaćin odlazi na plus tri 10:7, i do kraja prvog poluvremena uspjeva stvoriti čak sedam pogodaka razlike (18:11). Posebno raspoložen bio je Juro Čakarić koji je u tom razdoblju postigao čak sedam pogodaka. Još desetak minuta u nastavku, Umag se držao na tom zaostatku. Najveća prednost Gorice bila je plus 13 u 49. minuti (26:13). Malo opuštanje domaćina, jer pobjeda je već bila osigurana, gosti su iskoristili i na ka kraju smanjili tu prednost na konačnih minus deset, 30:20.

Juro Čakarić se na kraju zaustavio na broju 11. Sedam pogodaka dao je Lucian Bura. Dva gostujuća vratara s ukupno 15 obrana ostavila su vrlo dobar dojam. Najefikasniji je pak, bio Erik Vukotić sa sedam pogodaka.

Umag je tako sezonu završio sa sedam pobjeda, jednim remijem i 20 poraza. Gorica će sutra u Vinkovcima završiti svoju sezonu. Ali veća sada se može reći da su oni obilježili  Ligu za ostanak.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 9. KOLO
GORICA – UMAG 30:20

Prethodni članakSeminar trenera HRS-a: Program 44. Seminara
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Nexe lako do novih bodova