Aktivnosti HRS-a: Rukometna fantazija u “Special Power League“

189

Jubilarno 10. izdanje “Special Power League” – sportske lige za osobe s teškoćama u razvoju, u tijeku je ovog vikenda, odnosno od 11. do 13. lipnja 2021. godine u Splitu i njegovoj okolici. Svojom prisutnošću, ovaj hvalevrijedan događaj uveličale su i legende hrvatskog rukometa, a među njima su bili izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat, proslavljeni rukometaši Petar Metličić i Dalibor Anušić, članovi RK Split, Rukometne akademije Balić&Metličić te mnogi drugi.

Special Power League (SPL) je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, osnovana 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge ‘Akademija zdravog življenja’, a pridružili su joj se brojni hrvatski sportski savezi, sportaši i sportašice. Osnovni cilj projekta je integracija djece s teškoćama u razvoju u društvo kroz kontinuirane sportske aktivnosti.

Raznovrstan i šarolik program započeo je u petak, 11. lipnja, s pravom rukometnom fantazijom na stadionu NK “Omladinac“ u Vranjicu. Svojom nazočnošću i sudjelovanjem u igri s najmlađima, sveprisutne su razveselili izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, legendarni Petar Metličić, Dalibor Anušić te mladi rukometaši Splita i Akademije Balić&Metličić.

Subota je također, bila rezervirana za sportsko-zabavne aktivnosti dok će nedjelja poslužiti za opuštanje i mali odmak od sportskih terena. Hrvatski rukometni savez je podržao ovu manifestaciju vodeći se geslom da nas sport spaja, kao i da je rukomet mnogo više od lopte i terena. Stoga, sretni jer smo imali priliku sudjelovati, vjerujemo u pozitivnu i uspješnu budućnost “Speacial Power League“!

Prethodni članakMZOS: Dodijeljena Godišnja nagrada „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja
Sljedeći članakIzbornik Horvat & rukometna fantazija u “Special Power League“ | Aktivnosti HRS-a