Kadeti – M19 EHF EURO: Prvi poraz na prvenstvu, u polufinalu protiv Slovenije

852

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina doživjela je prvi poraz na Europskom prvenstvu kojem je naša zemlja domaćin u Varaždinu i Koprivnici. U susretu za prestiž, jer obje su reprezentacije već imale osigurano polufinale, Njemačka je pobijedila Hrvatsku 26:23. Naša reprezentacija će tako u polufinalu u petak igrati protiv Slovenije, a Njemačku čeka Španjolska.

HRVATSKA: D. Kuzmanović 13/34, M. Mandić 2/6, M. Lisac 0/2, J. Dujić 3/4, M. Car 2/2, I. Barbić 4/5, M. Komljenović -/-, F. Grubišić 0/1, P. Hršak 9/14, M. Zakić 3/5, J. Neralić 1/2, Z. Raužan 0/1, M. Obradović 0/2, D.  Jurišić 1/5, A, Šalić -/-, izbornik: Krešo Ivanković

NJEMAČKA: D.Spath  -/-, L. Ludwig 11/34, T. Freihofer 1/4, L. Klein 1/4, N. Bratzke 1/2, L. Leitz 2/5, S. Seitz 4/4, F. Kranzmann 2/2, R. Uscins 3/8, J. Fischer 2/3, S. Steinhus -/-, R. Krass 2/5, N. Schottle 6/7, L.M. Ciudad Benitez -/-, A. Seesing 2/3, izbornik: Klaus-Dieter Petersen

Portugal je u susretu prije našeg pobijedio Dansku i tako širom otvorio vrata polufinala Njemačkoj. Stoga je susret Hrvatske i Njemačke kao posljednji petoga dana prvenstva u Koprivnici imao samo prestižni značaj.

Njemačka ga je bolje i mirnije otvorila. Zanimljivo, s Lasse Ludwigom na vratima, a ne Davidom Spathom, dosadašnjim prvim izborom. Za pet minuta lako su stigli do 5:0, a još je i Dominik Kuzmanović obranio jedan sedmerac. Naši su počeli nekako opušteno, mlako, ispale su im tri lopte iz ruku pa je izbornik morao zvati minutu predaha i malo podviknuti. Prvi smo pogodak tako postigli sa sedam metara u šestoj minuti.

Njemačka obrana bila je izuzetno čvrsta, jako pokretljiva. Ako bi nešto i prošlo pored nje, tu je bio sjajni vratar koji je u prvih 13 minuta skupio pet obrana. U tim trenucima Njemačka je već imala velikih šest razlike (2:8). Hrvatski izbornik je zamijenio kompletnu vanjsku liniju tražeći raspoloženog igrača sposobnog prepucati taj njemački zid. Njihova prednost bila bi i veća da Dominik Kuzmanović nije bio u pravom izdanju. U 20 minuta on je imao šest odličnih intervencija.

Hrvatska je nakon 30 minuta igre postigla samo 9 pogodaka. Rezultat je bio 9:13. Postotak naše realizacije bio je samo 41%, a Njemačke 59 posto.

S tri pogotka Patrika Hršaka i jednim Ivana Barbića, Hrvatska je za manje od pet minuta u nastavku uhvatila priključak s Njemačkom i došla na 13:13. Njemački izbornik morao je zvati minutu predaha i vratiti u igru kapetana Renarsa Uscinsa kojeg je očito imao namjeru malo pričuvati. Njemačka je prvi pogodak u drugom dijelu dala tek nakon šest minuta i 25 sekundi igre.

Ali to ih nije poljuljalo. Serijom 3:0, u 43. minuti bježe ponovno na plus tri (15:18). Patrik Hršak nastavio je svoju simultanku protiv Njemačke. Ali mi smo hitno trebali još nekoga da mu se pridruži jer je bilo jasno da sam ne može dobiti tu reprezentaciju.

Kako prave pomoći nije bilo, Njemačka je sedam i pol minuta prije kraja pobjegla na plus četiri (20:24). Premda se činilo nedostižnim, tračak nade ipak se pojavio u 56. minuti, jer su naši dečki uspjeli postići tri pogotka zaredom i doći na minus jedan (23:24). Ali Njemačka je brzo odgovorila s dva pogotka u nizu i razbila sve naše iluzije u mogući preokret. Konačni rezultat bio je 23:26.

S devet pogodaka, daleko najbolji u našim redovima bio je Patrik Hršak. Kod Njemačke najprecizniji je bio Nico Schottle sa šest pogodaka. Čak 11 igrača te reprezentacije upisalo se u strijelce. Kod nas sedam.

Budući da je Slovenija u Varaždinu pobijedila Švedsku 32:29 i osvojila 1. mjesto te skupine, ona će biti naš suparnik u polufinalu u petak 20. kolovoza. Drugi polufinalni par čine Njemačka i Španjolska koja je u odlučujućem susretu dobila Island 32:25.

Evo svih rezultata petog dana:

VARAŽDIN: GLAVNA SKUPINA I

ŠVEDSKA – SLOVENIJA. 32:29

ŠPANJOLSKA – ISLAND 32:25

KOPRIVNICA: GLAVNA SKUPINA II

PORTUGAL – DANSKA 31:27

HRVATSKA – NJEMAČKA 23:26

RAZIGRAVANJE OD 9.- 16. MJESTA:

VARAŽDIN:

IZRAEL -ITALIJA 23:29

MAĐARSKA – SRBIJA 31:26

KOPRIVNICA:

AUSTRIJA –  NORVEŠKA 26:29

FRANCUSKA – RUSIJA 36:17

Sutra je na prvenstvu slobodan dan, a razigravanja od 9. do 16. mjesta, odnosno 5. – 8. mjesta te polufinala, na rasporedu su u petak 20. kolovoza. Točna satnica bit će poznata kasno večeras.

Prethodni članakKadeti – M19 EHF EURO: S Njemačkom za užitak i prestiž
Sljedeći članakHršak, Car i izbornik Ivanković nakon zadnje utakmice u Koprivnici | CRO vs GER | M19 EHF EURO