Kadeti – M19 EHF EURO: “Respect Your Talent”

469
M19 EHF Euro Handball 2021, Respect your Talent Class 2021, Varazdin, Croatia, 19.08.2021, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Prije dvije godine, Europska rukometna federacija (EHF) pokrenula je jedan projekt pod nazivom “Respect Your Talent“ sa željom da pomogne mladim talentiranim rukometašicama i rukometašima u izgradnji njihovih karijera na terenu, ali i izvan njega. 

Tako su ovog ljeta na svim europskim prvenstvima mlađih dobnih skupina velika imena europskog rukometa gostovala i promovirala ideju. Dovoljno je reći da su u Sloveniji na Europskom juniorskom prvenstvu rukometašica bile Andreja Lekić (SRB) i Stine Oftedal (NOR), u Italiji na B natjecanju juniorki Katarina Bulatović (C. GOR), u Sj. Makedoniji Anja Atlthaus (NJEM), a kadetskim prvenstvima u Gruziji Ana Gros (SLO) te u Litvi naša Jelena Grubišić.

Naravno da ni muška natjecanja mladih nisu prošla bez toga. Arena Varaždin tako je danas imala čast ugostiti 80 onih koji su do sada bili birani za igrače utakmica na Europskom prvenstvu kojem je Hrvatska domaćin. Ambasadori projekta RYT bili su švedska legenda Stefan Lovgren i ništa manje slavan Slovenac Vid Kavtičnik.

U nešto više do sat i pol vremena, oni su mladim rukometašima prenijeli dio svojih bogatih  iskustava o odrastanju, rukometnom razvoju, izgradnji karijera, ali i života izvan dvorana. Svaki igrač imao je na sebi majicu koju je dobio kao igrač utakmice. S hrvatske strane tu su bili Ivan Barbić, Marin Božičević, Fabijan Grubišić , Marin Lisac i Patrik Hršak.

Prethodni članakRespect Your Talent Day – druženje najboljih mladih rukometaša | M19 EHF EURO
Sljedeći članakJakov Dujić, David Jurišić i izbornik Ivanković najavili POLUFINALE | SLOvsCRO | M19 EHF EURO