Kadeti – M19 EHF EURO: Njemačka prvi finalist Europskog prvenstva

702
M19 EHF Euro Handball 2021, Germany vs Spain, Varazdin, Croatia, 18.08.2021, Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Mladi rukometaši Njemačke do 19 godina prvi su finalisti Europskog prvenstva kojem je Hrvatska domaćin. Oni su polufinalu pobijedili Španjolsku 31:30. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Hrvatska i Slovenija.  

Od početka susreta, Njemačka je držala kontrolu nad rezultatom. Španjolska nikako nije uspijevala pronaći način da nadmudri čvrstu, agresivnu i jako pokretnu njemačku obranu. Posebno se to odnosi na sredinu njemačke orane koja je jednostavno rečeno navlačila sve španjolske napade na sebe. Tek kada bi uspjeli odigrati na krilo, Španjolci su bili uspješni. Pri tome su imali uspješnijeg vratara, koji je skupio tri obrane više od Davida Spatha. Ali, to nije previše pomoglo „furiji“ jer je Njemačka na predah odnijela plus tri (17:14). I ne manje važno, Njemačka je već u 5. minuti ostala bez još jednog jako važnog igrača Tima Freihofera (četvrtog igrača koji se ozlijedio na ovom prvenstvu). Sjajno ga je zamijenio Florian Kranzmann koji je u prvom dijelu nakon toga imao realizaciju tri od tri.

Španjolska se probudila u nastavku. S tri pogotka za redom već u 35. minuti stigli su do izjednačenja 17:17. Ali, Njemačka odgovara na isti način. Šest minuta poslije bježe na četiri razlike (23:19). Španjolci su se ponovno počeli zbijati u sredinu njemačke obrane i time im olakšavati posao. Uz sve to, počeo je braniti David Spath. Na ulasku u posljednju četvrtinu, Njemačka i dalje ima plus četiri. I izgleda kao ekipa protiv koje je nemoguće napraviti preokret.

Mijenjala je Španjolska obranu u posljednjih desetak minuta, i napokon u 56. uspjela doći na minus jedan (30:29). Minutu poslije i do izjednačenja pa se Njemačka našla u velikim problemima. Osobito jer je umor učinio svoje i broj tehničkih pogrešaka na njihovoj strani rastao je iz minute u minutu. Ključni čovjek na kraju se pokazao njemački vratar koji je obranio jedan udarac minutu i pol prije kraja i otvorio svoj momčadi put do pobjede. A potvrdio ga je Tim Freihofer koji je i pored ozljede, izvodio sedmerce u drugom dijelu. Španjolci su imali 20 sekundi za izjednačenje, ali nisu uspjeli realizirati svoj posljednji napad i Njemačka je zasluženo slavila.

David Spath je imao 11 obrana. Prvi strijelac u pobjedničkom sastavu Lennart Leitz sa sedam pogodaka. Kod Španjolske, najbolji Antonio Llamazares Martinez s pet pogodaka.

M19 EHF EURO: POLUFINALE
NJEMAČKA – ŠPANJOLSKA 31:30

Prethodni članakPPD Zagreb i Domagoj Duvnjak podržali kadete uoči POLUFINALA | M19 EHF EURO
Sljedeći članakHrvatska rukometna budućnost nakon izborenog finala Europskog prvenstva! | M19 EHF EURO