Kadeti – M19 EHF EURO: Mađarska deveta, Austrija posljednja

65
M19 EHF Euro Handball 2021, Hungary vs Norway, Koprivnica, Croatia, 20.08.2021, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Kao što je to uobičajeno, dan prije završnih borbi za medalje, odigrani su susreti za poredak od 9. – 16. mjesta. Domaćin im je bila koprivnička gimnazijska dvorana Fran Galović.

15./16. MJESTO: RUSIJA – AUSTRIJA 31:24
Dan su dakle otvorili Rusija i Austrija. Prvo poluvrijeme pripalo je Austriji. Najveća njihova prednost bila je plus četiri. Ali, Rusi su do predaha uspjeli prepoloviti taj zaostatak pa je na poluvremenu bilo 11:13 za Austriju. Do prvog vodstva, Rusija stiže u 35. minuti i više ga ne ispušta do kraja. S 11 pgodaka od 17 pokušaja, najefikasniji u ruskim redovima bio je Dmitrii Kandybin. Pogodak manje kod Austrije dao je Jonas Magelinskas. Bila je to prva i jedina ruska pobjeda na prvenstvu. Zanimljivo, u grupnoj fazi natjecanja Austrija je dobila Rusiju 36:19. Tako je Rusija osvojila 15., a Austrija 16. mjesto.

13./14. MJESTO SRBIJA – IZRAEL 27:25
Srbija je više od 40. minuta dominirala u susretu s Izraelom i na kraju morala spašavati pobjedu. Nakon prvih 30. minuta imali su Srbi četiri pogotka razlike, 16:12. Ali Izraelci sve to stižu na ulasku u posljednju četvrtinu susreta. Imali su i dva minimalna vodstva, ali se Srbija oporavila u samoj završnici i na kraju slavila 27:25. Po 15 obrana imali su vratari u obje selekcije. Najbolji strijelac u pobjedničkom sastavu Stefan Dodić sa sedam pogodaka. Šest je dao Nikola Zečević, trenutačno sedmi strijelac prvenstva. Još bolji kod Izraelaca bio je Or Refael Levi, deset pogodaka. On je na četvrtom mjestu liste najboljih strijelaca natjecanja. Inače, isti suparnici igrali su međusobno u drugom krugu i tad je Izrael slavio 35:28

11./12. MJESTO : NORVEŠKA – ITALIJA  31:24
Norveška i Italija ušli u susret za 11. i 12. mjesto s po dvije pobjede na prvenstvu. Norveška je dobila Rusiju i Austriju, a Italija pomalo šokantno Srbiju na startu i kasnije Izrael. U međusobnom susretu, Norveška je imala uraganski start od 4:0 pa 8:3, da bi na poluvremenu bilo 16:8. U nastavku se Italija trudila koliko je mogla. Ni jednog trenutka nije pala ispod deset razlike. Čak 12 igrača među strijelcima imala je Norveška. Najbolji je bio Aleksander Hoiness sa šest. Talijane je predvodio Nicola Fadaneli s pet.

9./10. MJESTO: FRANCUSKA – MAĐARSKA
Francuzi su bili silno razočarani nakon poraza od Hrvatske jer nisu uspjeli ući u borbu za medalje. U tri susreta nakon toga, to se nije osjetilo. Lako su dobili Norvešku, Rusiju i Italiju. Ali, protiv Mađarske kao da je okopnila sva njihova snaga, kreativnost, polet. Nakon izjednačenog početka, Mađari su sredinom poluvremena otišli na plus četiri. Nešto kasnije, imali su i šest pogodaka razlike. Do predaha je to Francuska spustila ipak na četiri (13:17). Ništa se bitnije nije promijenilo ni u nastavku. Mađarska je držala visoki ritam do kraja i uvjerljivo slavila, 35:25. Po pet pogodaka kod Francuza dali su Gueric Vincent i Matteo Fadhuile-Crepy. Mađari su najboljeg strijelca imali u Gergu Fazekašu koji je dao osam pogodaka.

Prethodni članakJakov Neralić i izbornik Krešo Ivanković uoči finala s Njemačkom | M19 EHF EURO
Sljedeći članakKadeti – M19 EHF EURO: Daily bulletin no.6