EHF Europska liga: Oproštaj Poreča i Sesveta od Europe

112

Rukometaši Poreča i Sesveta poraženi su i u uzvratnim susretima 1. kola EHF Europske lige, i završili su svoje nastupe u Europi za ovu sezonu. Islandski Valur pobijedio je Poreč 22:21, a poljski sastav KS Azoty – Pulawi SA bio je bolji od Sesveta 37:25.

VALUR ISLAND – POREČ 22:21
Dogovorom klubova Poreč i Valur su oba susreta, u dva dana, odigrali u Poreču. Hrvatski predstavnik je tako u uzvratnom susretu formalno bio gost. I odigrao je vrlo dobar susret. Islanđani su imali samo jedno vodstvo u prvom dijelu. A Poreč je u nekoliko navrata imao plus pet, što je bila razlika s kojom su mogli proći dalje, jer su u prvom susretu poraženi s 22:18.

U drugom dijelu, Islanđani su počeli igrati znatno bolje. Poreč ih je držao u neizvjesnosti sve do ulaska u posljednjih deset minuta. Tada je umor došao na naplatu i Valur je u foto finišu slavio 22:21. Poreč je u posljednjih devet minuta postigao samo dva pogotka.

Sa sedam pogodaka Tomislav Bošnjak je ponovno bio najbolji u redovima Poreča. Kod Valura prvo ime Oli Magnus Magnusson s devet pogodaka.

SESVETE – KS AZOTY-PULAWI SA 25:37
Sesvete su se silno trudile da ostave što bolji dojam u svom debitantskom nastupu u Europi. Ali, objektivno imali su prezahtjevnog suparnika, s kojim bi i mnogo bolje momčadi od njih imale problema. Poljaci su se nametnuli od početka. Do sredine prvog dijela već su stvorili pet pogodaka razlike. Na poluvremenu je razlika iznosila plus devet 11:20.

U drugom poluvremenu, gosti su samo malo spustili ritam. Ali i to je bilo dovoljno da podignu svoju ukupnu prednost. To poluvrijeme Poljaci su dobili sa 17:14. S pet pogodaka Danijel Vusić bio je najefikasniji u redovima Sesveta. Poljake je pak, predvodio Ukrajinac Andrii Akimenko s osam pogodaka.

EHF EUROPSKA LIGA: 1. KOLO 
VALUR ISLAND – POREČ 22:21 (22:18)
SESVETE – KS AZOTY-PULAWI SA 25:37 (21:29)

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: Telekom Veszprem drugi finalist jubilarne 10. sezone
Sljedeći članakSEHA – Gazprom liga: Motoru treće mjesto