SP 2021 (Ž): Hrvatska spremno dočekuje Svjetsko prvenstvo

1361
Team Croatia during the handball match between Croatia vs Slovenia, Friendly match, Porec, Croatia, 27.11.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija završila je kratke jednotjedne pripreme u Poreču i u utorak kreće prema Španjolskoj, odnosno Svjetskom prvenstvu. Ako je dopušteno suditi prema onom što se moglo vidjeti u  tjedan dana priprema, a posebno u dva prijateljska susreta sa Slovenijom, Hrvatska spremno dočekuje svoje sedmo Svjetsko prvenstvo. 

Ono što je najvažnije za izbornika Nenada Šoštarića jest činjenica da su sve rukometašice bez većih ozljeda, malih uvijek ima, ali izdržale su iznimno naporne i intezivne treninge koje je osmislio i proveo vrhunski stručnjak za tjelesnu spremu, Pero Kuterovac.

Prijateljski susreti protiv Slovenije otkrili su izborniku sve dobre, ali i neke loše stvari na kojima će se još raditi u dva treninga prije starta Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

O atmosferi koja vlada u reprezentaciji ne treba trošiti riječi. Ona bi zapravo trebala biti model svim ostalim hrvatskim selekcijama. Užitak je bio pratiti ih kako rade sve što im se kaže, i izdržavaju i najveće napore s osmijehom na licu. Odlazak na Svjetsko prvenstvo za sve njih je ostvarenje još jednog sna. Hrvatske uostalom tamo nije bilo punih deset godina. Jedina koja je imala čast osjetiti što to znači igrati na svjetskoj smotri je kapetanica Katarina Ježić.

U Poreču na završnim pripremama bilo je 18 rukometašica. Nakon posljednjeg treninga u nedjelju navečer, izbornik je priopćio da u Španjolsku vodi njih 16. Gabriela Gudelj i Elena Popović ostaju u Hrvatskoj, nastavljaju s treningom i zatreba li, bilo koja od njih doći će najbržom mogućom vezom i staviti se izborniku i reprezentaciji na raspolaganje.

Hrvatska u Castellon de la Planu putuje u utorak rano ujutro. Prvi susret protiv Brazila na rasporedu je 2. prosinca u 18:00 sati.

Evo popisa reprezentacije za Svjetsko prvenstvo:

 1. TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC
 2. IVANA KAPITANOVIĆ, METZ HANDBALL
 3. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 4. PAULA POSAVEC, RK KRIM MERCATOR
 5. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 6. ANA TURK, RK PODRAVKA VEGETA
 7. JOSIPA MAMIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 8. LARA BURIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 9. KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC
 10. ANA DEBELIĆ, VIPERS KRISTIANSAN
 11. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL
 12. LARISSA KALAUS, RK PODRAVKA VEGETA
 13. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE
 14. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 15. DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB
 16. IVANA DEŽIĆ, ŽRK KOKA VARAŽDIN

STRUČNO VODSTVO: 

 1. NENAD ŠOŠTARIĆ, Izbornik
 2. SNJEŽANA PETIKA, Trenerica
 3. MATIJA BILUŠIĆ, Trener vratarki
 4. VESNA HODIĆ, Fizioterapeut
 5. GORAN KRUŠELJ, Fizioterapeut
 6. TOMISLAV KUKIN, Liječnik
 7. LJERKA VRESK, Tehnički menadžer
 8. IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija
 9. IVICA MARAŠ, Team menadžer

Prethodni članak“Sve smo uzbuđene!“ | Nenad Šoštarić, Katarina Ježić i Ivana Kapitanović | SP 2021 (Ž)
Sljedeći članakĆamila Mičijević se javila uživo nakon dolaska u Španjolsku | SP 2021