Otvorena nova balon dvorana u Petrinji

639
povodom otvaranja Telemach trening dvorane u Petrinji, 03.02.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Uvijek je lijepo čuti da se negdje grade i otvaraju novi sportski objekti. A kada se to dogodi na području pogođenom potresom poput Banovine, onda je vijest još ljepša i vrijednija. Upravo danas u Petrinji otvorena je nova balon dvorana koja će pomoći stotinama sportaša toga grada da se lakše, brže i bolje mogu pripremiti za sportske izazove koji su pred njima. Najnovijom donacijom u iznosu od gotovo 415 tisuća kuna, Telemach i u 2022. nastavlja s ulaganjima u projekte usmjerene na obnovu Petrinje. Navedena donacija usmjerena je u izgradnju balon dvorane ukupne vrijednosti nešto veće od milijun i 200 tisuća kuna, koja će djeci i mladima omogućiti bavljenje sportom, što je neophodno za njihov pravilan razvoj, ali i razbibrigu i druženje s vršnjacima.

Projekt je obuhvatio nekoliko etapa – od izgradnje temelja za učvršćivanje balon dvorane, implementacije sustava odvodnje oborinskih voda, nabave i postavljanja balon dvorane do postavljanja ventilacijske jedinice sa sustavom grijanja te pomoćnog agregatom u slučaju nestanka energenata. Dio projekta financiran je kroz donacije fizičkih i privatnih osoba u sklopu akcije „Zajedno za rukomet“ koju je pokrenuo RK Petrinja, a novi prostor dvorane bit će u funkciji tijekom cijele godine. Teren je polivalentnog sportskog karaktera, namijenjen za više sportova, poput rukometa i futsala, ali i za razne manifestacije kulturnog i društvenog karaktera. U periodu od lipnja do rujna teren će biti otvoren, dok će se u periodu od rujna do lipnja koristiti za zatvorene treninge i utakmice djece i mladih.

Nova balon dvorana od iznimnog je značaja za grad Petrinju i sve njezine stanovnike jer nismo imali adekvatan prostor za odražavanje događanja. Dvorana će posebno razveseliti naše najmlađe jer napokon dobivaju prostor za sportske aktivnosti. Mnogi od njih su i dalje sa svojim obiteljima smješteni u kontejnerskim naseljima pa će im ovaj prostor dobro doći za sportske aktivnosti, druženje i igru. Ovim putem zahvaljujem Telemachu koji je još jednom pokazao veliko srce i sluh za potrebe nas Petrinjaca te RK Petrinja koji je pokrenuo donatorsku akciju “Zajedno za rukomet‛“, izjavila je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

Nakon donacija DV Petrinjčici i dva drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Petrinja, financiranjem projekta izgradnje nove sportske dvorane Telemach se pobrinuo da i 2022. godina bude u znaku unaprjeđenja kvalitete života svih građana Petrinje.

Drago nam je što smo ponovno imali priliku sudjelovati u obnovi Petrinje te njezinim građanima, a osobito najmlađim Petrinjcima, vratiti barem dio sadržaja koji su nekad imali, a koji im je nužno potreban. Svjesni smo da je opravak grada dugotrajan proces, no upravo zahvaljujući zajedničkom doprinosu uspjeli smo stvoriti adekvatne uvjeta za djecu i mlade te, zajedno s RK Petrinja, omogućiti im prostor za rekreaciju i stvaranje sretnih uspomena, izjavio je član Uprave Telemacha i glavni komercijalni direktor Mislav Galler te dodao kako će Telemach nastaviti pomagati gradu Petrinji osluškujući njegove potrebe.

Događanju se pridružio i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat. „Novouređena sportska dvorana značajno će pridonijeti kvaliteti života svih građana Petrinje, osobito djeci i mladima kojima je redovita fizička aktivnost nužno potrebna za zdravi rast i razvoj. Osobito me veseli što će ovaj projekt, zahvaljujući RK Petrinja, dodatno doprinijeti popularizaciji rukometa te mladim sportašima omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena, ugodan prostor za treninge i druženja te priliku postizanje brojnih sportskih uspjeha“, naglasio je rukometni izbornik.

 

Prethodni članakKup Hrvatske (M): Izvučeni parovi osmine finala
Sljedeći članakIzvlačenje parova 1/8 finala hrvatskog Kupa za muškarce