Završnica 1. HRL U16: Šlag na kraju prvog dijela rukometnih dana u Poreču

1366

Ovogodišnji Festival rukometa u Poreču otvoren je s prvom Završnicom U16 za djevojke u razdoblju od 8. – 11.04.2022. U četiri dana, dvorana Žatika postala je rukometni dom u kojem je odigrano ukupno 40 iznimno interesantnih i kvalitetnih utakmica igračica rođenih 2005./2006. godine. Iako zbog epidemije COVID-19 u zadnje dvije godine je smanjen broj treninga i utakmica za mlađe dobne skupine, kvaliteta prikazanog rukometa bila je na zavidnom nivou.

Na Završnicu su bili prisutni i izbornici kadetske i mlađe kadetske reprezentacije g. Nenad Smiljanec i g. Vedran Krkač koji su dobili izvrstan uvid u perspektivnost velikog broja igračica koje kandidiraju za obje reprezentacije.

Konačan poredak ekipa i izbor trenera na Završnici U16 za najbolje pojedinke izgleda ovako: 
Na ceremoniji podjele nagrada gradonačelik grada Poreča g. Loris Peršurić istaknuo je “da je grad Poreč domaćin velikom broju sportskih natjecanja hrvatskih i međunarodnih ekipa te da ga veseli vidjeti ovako veliki broj djevojaka koje treniraju i igraju rukomet. Istaknuo je suradnju grada Poreča i HRS-a kao primjer ostalim gradovima i sportovima u Hrvatskoj”.

Voditeljica natjecanja Lidija Bojić-Ćaćić “u ime HRS-a zahvalila se gradu Poreču te gradonačelniku g. Peršuriću na odličnoj suradnji i uvjetima koje rukometašice i rukometaši imaju u Poreču. Naglasila je da su protekle dvije godine natjecanja u ligama HRS-a bile iznimno izazovne za sve sudionike zbog COVID-19 epidemije te velikog broja odgođenih liga i utakmica. Uz pomoć roditelja i uz veliki angažman klubova i trenera igračice su nastavile trenirati te izborile i ovu Završnicu. Hrvatski ženski rukomet ima kontinuitet rada, veliku podršku u HRS-u te je i dalje najmasovniji ženski sport u Hrvatskoj”.

Prethodni članakMlađe kadetkinje: Put na Mediteranske igre u Crnu Goru
Sljedeći članakSeniori: S Finskom za Svjetsko prvenstvo u novoj opremi JOME