Juniorke: Dobra skupina u ždrijebu Svjetskog prvenstva, ali…

220

Nakon nekoliko odgoda u posljednje dvije pandemijske godine, najbolje mlade rukometašice svijeta napokon su dočekale priliku da nastupe na Svjetskom prvenstvu. Ono će se održati u Sloveniji od 22. lipnja do 03. srpnja 2022. godine. Ždrijeb skupina tog natjecanja na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije održan je u Celju. Hrvatska može biti zadovoljna svojom skupinom u prvom dijelu natjecanja.  Ali, u drugom je čeka puno teži zadatak.

Dakle, Hrvatska je svrstana u skupinu G zajedno sa Švicarskom, Kazahstanom i Austrijom. Dvije najbolje selekcije iz svake od osam skupina prolaze dalje. Vjerujemo, uz dužno poštovanje svim ekipama da Hrvatska može proći prvi krug. Ali, u 2. fazi natjecanja naše juniorke se spajaju sa skupinom H u kojoj su Mađarska, Poljska, Egipat i SAD. Realno je dakle očekivati da dalje prođu Mađarska (koja brani naslov svjetskih prvakinja) te Poljska. Sjedinjene države pojavljuju se prvi put nakon 1981. godine.

Nedvojbeno najteža skupina je ona u kojoj su Francuska, Norveška, Brazil i rep. Koreja. Slovenija je kao domaćin odabrala skupine zajedno s Njemačkom, Čileom i Meksikom.  Igrat će se inače u tri grada Celju, Lakšom i Velenju. 

Evo svih skupina SP 2022:
SKUPINA A: Indija, Slovačka, Nizozemska, Japan
SKUPINA B: Švedska, Iran, Tunis, Gvineja
SKUPINA C: Danska, Argentina, C. Gora, pozivnica IHF-a
SKUPINA D: Francuska, Norveška, Brazil i Rep. Koreja
SKUPINA E: Rumunjska, Češka, Angola, Paragvaj
SKUPINA F: Njemačka, Slovenija, Čile, Meksiko
SKUPINA G: Hrvatska, Švicarska, Kazahstan, Austrija
SKUPINA H: Mađarska, Poljska, Egipat i SAD

Prethodni članakTrening hrvatskih rukometaša u Finskoj | Kvalifikacije za SP 2023
Sljedeći članakSeniori: Očekivana i uvjerljiva pobjeda Hrvatske