Mlađe kadetkinje: Poznate skupine, raspored i satnica Mediteranskog prvenstva

1501

Podgorica je od danas do 23. travnja domaćin 15. Mediteranskog prvenstva za mlađe kadetkinje. Riječ je o igračicama rođenim 2006. godine i mlađima. U glavni grad Crne Gore stiglo je osam reprezentacija. One su podijeljene u dvije skupine po četiri. Među njima je i Hrvatska. Ždrijebom je određeno da naša reprezentacija bude u skupini B zajedno s Grčkom, Slovačkom i Turskom. U skupini A pak, nalaze se Crna Gora, Rumunjska, Španjolska i Kosovo.

Sustav natjecanja predviđa da u prvom krugu svaka reprezentacija u skupini odigra sa svakom po jedan susret. Nakon toga, dvije najbolje prolaze u drugi krug, a preostale dvije iz svake skupine razigravaju za poredak.

U drugom krugu igraju pobjednik skupine A protiv drugoplasiranog iz skupine B, odnosno pobjednik skupine B protiv drugoplasiranog iz skupine A. Isti princip vrijedi za A3 protiv B4, odnosno B4 – A4. Polufinalni susreti na rasporedu su 22. travnja. U subotu, 23. travnja na rasporedu su susreti za medalje i svečano ztvaranje.

Utakmice se igraju po malo izmijenjenim pravilima. Osim finala, sve utakmice traju 45 minuta, a podijeljene su na tri dijela po 15. minuta. Svaka ekipa po susretu ima pravo na tri time outa. I sustav bodovanja je drugačiji. Za ukupnu pobjedu ekipa dobiva dva boda. Za pobjedu po pojedinoj dionici, dobiva po bod. U jednoj utakmici, tako se može  maksimalno osvojiti 5 bodova. Završi li neka od tri dionice neodlučeno, svaka reprezentacija dobiva po pola boda. Ukoliko pak, cijeli susret završi neodlučeno, tada svaka ekipa dobiva po bod.

Finalni susret traje 60. minuta, a podijeljen je na tri poluvremena od po 20. minuta.

Prvi dio natjecanja po skupinama počeo je danas prije podne. Evo rasporeda nastupa naše reprezentacije:

 

Slobodan dan za sve reprezentacije je 20. travnja. Nakon toga, slijedi drugi krug u tzv. glavnoj skupini, odnosno skupini razigravanja. Prvenstvo završava u subotu 23. travnja.

Sve susrete 15. Mediteranskog prvenstva možete pratiti putem sljedećeg linka: https://mhconf.org/livestream/

 

Prethodni članakKadetkinje: Još jedan tjedan zajedničkih priprema u Poreču
Sljedeći članakSeniorke: Tjedan odluke za odlazak na Europsko prvenstvo