Kup Hrvatske: Poznati parovi polufinala za rukometašice i rukometaše

770

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza ždrijebom su određeni parovi Kupa Hrvatske za rukometašice i rukometaše. Uzbuđenje u dvorani bilo je maksimalno, jer su svi čekali da vide kako će kuglice posložiti parove.

Najprije su ždrijebani parovi polufinala u konkurenciji rukometašica. Tu su završnicu osigurali RK Podravka Vegeta, RK Lokomotiva Zagreb, ŽRK Zrinski i ŽRK Bjelovar. Ždrijeb je spojio dva naša najbolja kluba. Najprije je naime, izvučeno ime Podravka Vegete, a odmah zatim i Lokomotiva Zagreb. Ta dva kluba igrala su prošle godine u finalu, a slavila je Lokomotiva. Drugi par polufinala su Bjelovar i Zrinski. Oba ta kluba bili su sudionici  završnice Kupa i prošle godine.

Nakon toga, pristupilo se ždrijebu parova polufinala za rukometaše. Tu je sportski direktor PPD Zagreba Damir Bićanić najprije izvukao kuglicu s imenom RK Poreča. Predstavnik Nexea Tadija Orlović dodijelio im je za suparnika PPD Zagreb. Na kraju je Josip Cvetković, koordinator mlađih uzrasta MRK Sesveta izvukao kuglicu s imenom para Nexe – Bjelovar (taj susret odigrat će se 10.svibnja). Njihov suparnik su MRK Sesvete.

Ždrijebom su rukovodili povjerenik za natjecanje HRS-a Ante Ančić i voditelja natjecanja HRS-a Bojan Filipović.

Završnica Kupa Hrvatske ove godine se održava od 12. – 15. svibnja u Poreču.

Polufinale rukometašica igra se u četvrtak 12. svibnja. Točna satnica susreta poluzavršnice bit će određena naknadno. Veliko finale na rasporedu je u subotu, 14. svibnja u 18.00 uz izravni prijenos na HTV2.

Rukometaši će pak, svoje polufinalne susrete igrati u petak, 13. svibnja. Točna satnica također će se odrediti kasnije. Njihovo finale na rasporedu je u nedjelju, 15. svibnja  također u 18.00 uz izravni prijenos na HTV 2.

KUP HRVATSKE (Ž): POLUFINALE
12.05.2022.
RK PODRAVKA VEGETA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
ŽRK BJELOVAR – ŽRK ZRINSKI

KUP HRVATSKE (M): POLUFINALE
13.05.2022.
RK POREČ –  RK PPD ZAGREB
POBJEDNIK NEXE /RK BJELOVAR – MRK  SESVETE

Prethodni članakKup Hrvatske: Ždrijeb polufinala za rukometašice i rukometaše UŽIVO
Sljedeći članakEHF Europska liga: Nexe s pet razlike na uzvrat u Dansku