Kup Hrvatske (Ž): Bjelovar i Podravka Vegeta u finalu

1136
Završnica Kupa Hrvatske za žene - Polufinale - RK Podravka Vegeta - Lokomitiva Zagreb, Dvorana Žatika Poreč, 12.05.2022.

Rukometašice Bjelovara i Podravke Vegete igrat će u finalu 30. izdanja hrvatskog rukometnog kupa. Bjelovarke su lako i bez većih problema pobijedile Zrinski, a u derbiju Podravka Vegete i Lokomotive bolja je bila ekipa iz Koprivnice.

ŽRK BJELOVAR – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC 33:23

Samo prvih desetak minuta susret između Bjelovara i Zrinskog bio je izjednačen. Od 5:5 u 7. minuti Bjelovar je uspio povezati četiri pogotka za redom i prvi put pobjeći na pristojnu razliku. Nebojša Buvač morao je dakako zatražiti minutu predaha jer je njegova ekipa nakon vrlo dobrog početka počela poklanjati lopte suparnicama i promašivati čiste prilike. Više od sedam minuta bile su Zrinskice bez pogotka. Čini se da je razgovor pomogao jer su vrlo brzo uhvatile predah. I držale se na minus dva do ulaska u posljednjih deset minuta prvoga dijela.

Ali onda stiže nova lijepa serija Bjelovara. Svoju ruku odlično su namjestile Ema Guskić i Lea Vukojević. Njih dvije zajedno su postigle 11 od 17 pogodaka Bjelovara. Uz sve t,o imale su sjajnu podršku u Karmeli Pokopac koja je odlično branila pa stoga pet razlike na predahu nije bilo nikakvo iznenađenje (17:12).

Ni u nastavku Zrinski nije imao odgovor na igru Bjelovara. Već nakon desetak minuta igre razlika je bila takva da se pobjednik znao. Najduža serija Bjelovara bila je 5:0 i tada su otišli na plus 11. U završnici susreta oba su trenera praktički promijenila svoje prve postave i dali priliku mlađim snaga da i one osjete što znači igrati u polufinalu Kupa. Po 9 pogodaka postigle su Ema Guskić kod pobjednika i Hannah Vuljak za Zrinski.

RK PODRAVKA VEGETA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB 27:24

Sasvim drugačije bilo je drugo polufinale. Lokomotiva je malo bolje ušla i povela 1:3 pa 2:4. Ali Podravka je brzo odgovorila pa smo u 11. minuti imali 5:5. U središnjem dijelu prvog poluvremena briljirale su vratarke. Lucija Bešen je skinula dva sedmerca za redom Podravki, a na drugoj strani tri obrane za redom povezala je Yuliya Dumanska. Tri i pol minute prije predaha, sastav iz Koprivnice ima plus dva. Nenad Šoštarić traži minutu predaha i uspijeva s dva pogotka u nizu u preostalom vremenu dostići zaostatak pa se na odmor otišlo s 12:12. Značaj susreta uništio je ljepotu koju su mnogi očekivali. Zato smo s nestrpljenjem čekali nastavak.

Podravka je sjajno reagirala na početku drugoga dijela. Za samo osam minuta napravila je seriju 5:2 i pobjegla na plus tri (17:14). Nešto kasnije imala je četiri razlike što je bila najveća prednost jedne ekipe u susretu. Ali Lokomotiva se nije predala. Dapače, malo po malo smanjivala je tu razliku i u 52. smo bili na početku 22:22. Lokomotiva je u završnici ostala bez pomoći svojih vratarki, a Yuliaya Dumanska skinula je nekoliko jako bitnih lopti i tako Podravki otvorila put do nove prednosti od tri pogotka u 57. minuti. U tim trenucima sve je bilo jasno jer se ogroman umor vidio na licima Lokosica.

Po sedam pogodaka za Podravka Vegetu dale su Lea Franušić i Dejana Milosavljević. Kod Lokomotive, najučinkovitija Ivana Dežić s pet pogodaka.

Prethodni članakPOBJEDA Podravke Vegete protiv Lokomotive vrijedna FINALA KUPA HRVATSKE | Festival rukometa 2022
Sljedeći članak45. Seminar trenera: Rukometna elita u Poreču