Kadetkinje: Lagana skupina na SP – u

650

U Baselu su ždrijebom određene skupine Svjetskog prvenstva kadetkinja koje će se od 30. srpnja do 10. kolovoza održati u Sjevernoj Makedoniji. Hrvatska reprezentacija bila je skupini nositelja zajedno s Mađarskom, Njemačkom, Danskom, Norveškom, Rumunjskom, Crnom Gorom i Iranom.

Ždrijeb je odlučio da će Hrvatska igrati u skupini D s Kazahstanom, Egiptom i Indijom. Ni jedna od tih reprezentacija ne spada u vrh svjetskog rukometa, tako da prolazak dalje naših kadetkinja ne bi smio biti upitan. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina idu dalje i spajaju se abecednim redom: A i B, C i D, E i F, G i H.

Bacimo li pogled na skupinu C, jasno je da Hrvatsku u sljedećem krugu čeka vrlo zahtjevan posao jer tu su Danska, Austrija, Portugal i Farski Otoci.

Točan raspored i satnica natjecanja bit će određeni naknadno. Igra se u dvije skopske dvorane Boris Trajkovski i Jane Sandanski. Bit će to inače prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije. IHF se dosta namučio da ih pronađe pa je tako Europa dala 20, Azija 5, Afrika 4 te Južna i Centralna Amerika 3. Posljednja dva izdanja 2016. i 2018. godine osvojila je Rusija. Budući je ona pod sankcijama IHF- i EHF- a, ona ne nastupa u Sj. Makedoniji. Kako zbog pandemije COVID -19 nije bilo natjecanja 2020. godine, kadetkinje će tako nakon četiri godine posta na svjetskoj sceni tražiti nove „rukometne kraljice“.

Evo svih skupina:
SKUPINA A: CRNA GORA, ŠVEDSKA, ALŽIR, ISLAND
SKUPINA B: SJ. MAKEDONIJA, UZBEKISTAN, IRAN, SENEGAL
SKUPINA C: DANSKA, PORTUGAL, AUSTRIJA, FARSKI OTOCI
SKUPINA D: HRVATSKA, KAZAHSTAN, EGIPAT, INDIJA

 

SKUPINA E: RUMUNJSKA , NIZOZEMSKA , GVINEJA, SLOVENIJA

 

SKUPINA F: NJEMAČKA, ŠVICARSKA , SLOVAČKA, JUŽNA KOREJA

 

SKUPINA G: NORVEŠKA, ČEŠKA, BRAZIL , URUGVAJ

 

SKUPINA H: MAĐARSKA , FRANCUSKA , ARGENTINA , ŠPANJOLSKA

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U11 (M): Zaključak ovogodišnjih rukometnih dana u Poreču
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U11 (M): Rapsodija najmlađih rukometaša u “Žatici“