Final 4 EHF Lige prvaka: Barca u 16. finalu

146

Rukometaši Barce drugi su finalisti ovogodišnje Lige prvaka. U sjajnoj utakmici bili su bolji od THW Kiela 30:34 i zasluženo prošli u svoje 16. finale najcjenjenijeg klupskog rukometnog natjecanja na svijetu.

THW KIEL: N. Landin  6/35, D. Quenstedt 0/3, S. Ehrig 2/2, D. Duvnjak 3/4, H. Reinkind 6/8, M. J. Landin 1/2, B. Myrhol 1/1, S. Weinhold 3/4, P. Wiencek 7/9, N. Ekberg 3/8, L. Ciudad Benitez -/-, R. Damke 1/1, M. Zarabec 2/5, P. Horak -/-, N. Bylik 1/2, trener: Filip Jicha

BARCA: P. de Vargas 11/38, L. Maciel 0/3, D. Mem 4/6, A. Arino 1/1, B. Janc 2/2, T. N Guessan 3/4, A. Gomez Abello 12/13, T. Petrus -/-, L. Cindrić 3/5, A .P. Fernandez 3/3, D. Makuc -/-, H. Langaro 3/4, Y. Ben Ali 1/1, M. Richardson -/-, L. Fabregas 2/4, M. Ali Zein -/-, trener: Antonio Carlos Ortega

Drugi polufinalni susret EHF Lige prvaka donio nam je drugi hrvatski obračun. Luka Cindrić predvodio je od početka napad Barce, a Domagoj Duvnjak je za početak bio na klupi THW Kiela.

Bio je to vrlo žestok sudar obrana na početku susreta. Otuda je u prvih deset minuta palo samo 8 golova. Kiel je lako pronalazio put do crte s koje je izvrsno zabijao Patrick Wiencek. I stalno vodio s pogotkom prednosti.

Ali nakon desetak minuta zagrijavanja, ispitivanja snaga, oba sastava ubacila su u brzinu više. Napadi su trajali najviše 15-tak sekundi. Vratari su na obje strane bili na streljani i ništa nisu mogli zaustaviti. Domagoj Duvnjak prvi je put ušao u igru u 15. minuti, najprije u obrani, a zatim i u napadu.

Tri minute poslije Kiel je izgubio vodstvo. Barca je prvi put povela pri rezultatu 9:10. U tim trenucima probudio se na vratima Kiela Niklas Landin (prva obrana u 17. minuti) i Kiel je vratio prednost na svoju stranu u 22. minuti.

Premda u momčadi ima dva sjajna srednjaka Luku Cindrića i Domena Makuca, trener Barce iznenađujuće je u završnih deset minuta na toj poziciji držao Blaža Janca. Kako Perez de Vargas ništa nije mogao obraniti, na vrata je postavio Argentinca Leona Maciela. Uz sve to promijenio je i obranu pa zaigrao 5 -1 s isturenim Aitorom Arinom naprijed. I uspio iznenaditi Kiel te vratiti prednost na katalonsku stranu.

Na odgovor Filipa Jiche nije trebalo dugo čekati. On se odlučio za igru sedam na šest. Ali Barca je bila spremna na to i nešto je mirnije odigrala završne tri minute te na kraju u svlačionicu odnijela pogodak viška, 18:19.

Kiel je nastavak otvorio igrom sedam na šest. Barca je vješto koristila svaku pogrešku suparnika i nakon nepunih šest minuta igre prvi put otišla na plus tri, 20:23. Ali onda ostaje s dva igrača manje u polju zbog isključenja i pruža priliku Kielu da se sasvim vrati u susret. Tako u 38. imamo minimalni zaostatak njemačkog sastava, 22:23.

Kada Barca u 41. minuti ponovno odlazi na tri razlike, Filip Jicha vuče novi potez. U  obrani igra 5- 1 s Domagojem Duvnjakom naprijed. Ali ne uspijeva nikako uhvatiti pravi priključak s razigranom Barcom čijom igrom sjajno dirigira Luka Cindrić. Katalonski sastav iz minute u minutu diže svoju prednost. U 45. ona iznosi pet pogodaka, 24:29. Lagano zvono za uzbunu oglašeno je na klupi Kiela.

Pokušao je i isprobao trener Kiela sve što je imao na klupi, ali jednostavno nije išlo. Nije tu bilo igrača koji bi donio prevagu. Barca je tako rutinski odradila posljednjih deset minuta i na kraju zasluženo slavila 30:34.

Domagoj Duvnjak bio je strijelac 3 pogotka za Kiel i ostaje na dva osvojena naslova Lige prvaka. Najbolji u redovima njemačkog sastava, Patrick Wiencek sa 7 pogodaka. Luka Cindrić je pak postigao 3 pogotka za Barcu i sutra će juriti svoj treći naslov. Inače, najefikasniji igrač Barce bio je Aleix Gomez Abello s 12 pogodaka iz 13 pokušaja. Za pogodak je ostao kratak za rekorderom Junanon Garciom koji je 2010. godine u finalu protiv Kiela zabio 13 pogodaka.

Sutra će u 15.15 h u utakmici za 3./4. mjesto igrati Telekom Veszprem i THW Kiel, a u 18.00 sati slijedi veliko finale Lomza Vive Kielce – Barca. Poljaci će pokušati doći do svog drugog naslova, a Barcelona 11. I usput postati prvi klub koji je obranio naslov u Koelnu.

EHF FINAL 4 LIGA PRVAKA: POLUFINALE
THW KIEL – BARCA 30:34

Prethodni članakFinal 4 EHF Lige prvaka: Poljsko slavlje u prvom polufinalu
Sljedeći članakIgor Karačić nakon plasmana Kielcea u finale Lige prvaka | EHFCL Final 4 2022