Rukomet na pijesku: Seniori zlatni, a seniorke brončane na prvom Beach Handball Global Tour-u

663

Nakon fantastičnih, zlatnih uspjeha hrvatske muške seniorske i juniorske reprezentacije u rukometu na pijesku, pjeskaška priča ide dalje. Tako su u petak i subotu, hrvatske seniorske reprezentacije u obje konkurencije sudjelovale na prvom turniru Beach Handball Global Tour, u organizaciji Međunarodne rukometne federacije, a s ciljem promocije rukometa na pijesku.

Dva dana bila su rezervirana za nadmetanja na pješčanim terenima u poljskom Gdanjsku. Hrvatske seniorke i seniori odigrali su ukupno četiri utakmice prvog dana turnira. Pjeskašice su zabilježile veliku i vrijednu pobjedu protiv aktualnih svjetskih prvakinja, reprezentacije Njemačke s 2:1 u setovima, dok su u drugom susretu protiv domaćina Poljske izgubile s istim rezultatom. Seniori su pak, pobijedili domaćine Poljake s 2:0 u setovima, dok su u drugom susretu dana, Španjolci bili bolji s 2:1 u setovima.

Drugi dan, a to je subota, donijela je završna uzbuđenja i rasplet prvog Beach Handball Global Tour-a. Seniorke su odmjerile snage sa Španjolskom koja je bila bolja s 2:0 u setovima, dok su pobjedom protiv Poljske s 2:0, osvojile treće mjesto. Seniori su pak, u utakmici vrijednoj zlatne medalje, slavili protiv Njemačke nakon raspucavanja s 2:1 u setovima.

Hrvatski reprezentativac Ivan Dumenčić proglašen je najboljim igračem turnira, dok je Ivan Jurić s 30 postignutih pogodaka zaslužio titulu najboljeg strijelca.

Popis brončanih hrvatskih seniorki je sljedeći:

  1. Barić Paula, /
  2. Dunđerović Lena, ŽRK Udarnik
  3. Grgec Matea, ŽRK Sloga
  4. Heraković Katja, /
  5. Hunjadi Katja, RK Sesvete Agroproteinka
  6. Kapetanović Leonarda, RK Trešnjevka
  7. Lesac Lucia, RK Trešnjevka
  8. Lukšić Anja Vida, RK Trešnjevka
  9. Brdovčak Barbara, ŽRK Udarnik
  10. Tesar Lucija, ŽRK Sloga

Imenom i prezimenom, zlatni hrvatski seniori su:

  1. Ivan Dumenčić, MRK Sesvete
  2. Đukes Josip, Sloga-Sv. Nedelja
  3. Finek Nikola, MRK Sesvete
  4. Jurić Ivan, MRK Zaprešić
  5. Kolić Borna, RK Dinamo Zagreb
  6. Lauš Tomislav, MRK Zaprešić
  7. Lučić Sebastian, MRK Kozala
  8. Marković Dominik, RK Dubrava
  9. Topić Josip, MRK Sesvete
  10. Valentaković Valentino, /

Uz čestitke igračicama i igračima, sve pohvale idu i stručnim stožerima: Ivi Kanjugović i Mladenu Paradžiku, izbornicima hrvatske ženske, odnosno muške seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku, tehniku te fizioterapeutkinji ženske reprezentacije Sandri Čičić i Lukreciji Čurek te dvojici preostalih članova u muškom stožeru: Hrvoju Cekoviću i kondicijskom treneru Tomislavu Vuliću.

Prethodni članakIHF SP 2023: Dobar ždrijeb za Hrvatsku
Sljedeći članakMI 2022: Poraz od Španjolske, u polufinalu protiv Srbije