SEHA Final 4: Hrvatski derbi pripao PPD Zagrebu

134

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Nexe 26:32 u prvom susretu polufinala SEHA Final 4 u Zadru i tako si osigurali svoje peto finale toga natjecanja. Suparnik u finalu biti će im bolji iz susreta Telekom Veszprem – Eurofarm Pelister.

NEXE: D. Kuzmanović 2/16, M. Car 5/21, M. Račić 1/1, A. Bakić 4/4, F. Mileta 1/2, I. Sršen 3/6, M. Jelinić 4/5, B. Manci Mićević 0/4, A. Velkavrh 2/2, T. Severec 4/5, L. Moslavac 4/6, J. Kević -/-, M. Tomić 1/1, F. Melić 2/2, D. Markušić 0/1, G. Pribetić -/-, trener: Branko Tamše

PPD ZAGREB: D. Slavić 7/27, A. Panjtar 1/4, D. Ćavar 1/1, A. Faljić -/-, L. Lovre Klarica 4/6, J. Gojun -/-, Z. Srna 2/4, E. Klis 5/6, Ž. Musa 2/2, K. Sirotić 1/1, V. Matanović -/-, I. Čupić 7/8, T. Dibirov 6/7, S. Dodić 0/1, C. Leimeter 1/2, N. Grahovac 3/3, trener: Ivica Obrvan

Drugi put u povijesti dva hrvatska kluba igrala su polufinale SEHA Final 4. Prije tri sezone također su to bili PPD Zagreb i Nexe i tada je pobjeda pripala zagrebačkom sastavu 28:23.  U ovom polufinalnom susretu oba su kluba bila bez po jednog  jakog aduta. Nexeu je nedostajao Predrag Vejin, a PPD Zagrebu Vuko Borozan.

Zagreb je počeo susret nešto mirnije i poveo 0:2. Njihova obrana bila je 6-0, Nexe je pak igralo 5-1 s Marinom Jelinićem naprijed. Prvo isključenje Zagrebaša našički sastav  naplatio je s dva pogotka i izjednačio u 5. minuti.

Tempo nije bio posebno jak. Kao da su noge od napornih priprema bile teške i jednima i drugima ili su čuvali snagu za završnicu susreta. Dosta tehničkih pogrešaka obilježilo je prvu četvrtinu. Vratari su imala samo po jednu obranu u tom razdoblju.

Na ulasku u drugu četvrtinu „plinari“ su prvi put otišli na plus tri, 6:9. Dino Slavić uspio je u vrlo kratkom vremenu povezati tri obrane u nizu i dati im dodatnu sigurnost. Branko Tamše uskoro je morao reagirati i pozvao je minutu predaha jer igra njegove momčadi počela se polako raspadati.

Punih 9 minuta Nexe je bilo bez pogotka. PPD je za to vrijeme pobjegao na pet razlike, 6:11. Trener Našičana uskoro je povukao svoju prvu postavu i na teren poslao nove svježe snage. Mijenjao je i Ivica Obrvan. Nivo igre njegove momčadi nije opao ni za milimetar. Dapače. Sedam minuta prije predaha Zagreb je imao 6 pogodaka prednosti, 7:13.

Na predah je odnio pet, 11:16. Nexe je dakle primilo 16 pogodaka u prvom dijelu, a to sasvim sigurno nije nešto što je očekivao Branko Tamše.

Nepunih pet minuta u nastavku igralo se pogodak za pogodak. A onda je Zagreb ubacio u brzinu više, kaznio svaku pogrešku svog velikog suparnika i u 38. minuti već bio na velikih osam razlike, 15:23. Naravno da je to natjeralo njihovog trenera da pozove minutu predaha i pokuša zaustaviti daljnji pad momčadi.

I čini se da je jednim dijelom uspio u tome. Jer nakon toga Nexe je povezalo tri pogotka za redom i natjeralo trenera Zagreba da pozove svoju minutu odmora. Kraj susreta bio je još jako, jako daleko, čekalo nas je punih 20 minuta.

Post zagrebačkog sastava koji je trajao nepunih 9 minuta prekinuo je Timur Dibirov sa sedam metara. Onda su stigla još dva pogotka jer je Nexe imalo dvostruko isključenje i prednost od sedam pogodaka ponovno se ukazala na semaforu, 19:26. Bio je to znak da Ivica Obrvan polako počne povlačiti svoje udarne snage na klupu.

Zagreb je rutinski priveo susret kraju i ostvario uvjerljivu pobjedu 26:32 te tako izborio svoje peto finale SEHA Gazprom lige. Sa 7 pogodaka prvi strijelac PPD-a bio je Ivan Čupić. Šest je dao Timur Dibirov, pet Edin Klis. Kod Nexea po 4 pogotka Aleksandar Bakić, Marin Jelinić, Tomislav Severec i Luka Moslavac

SEHA FINAL 4: POLUFINALE

NEXE – PPD ZAGREB 26:32

Prethodni članak5. Festival rukometa – Grude 2022.
Sljedeći članakIvan Čupić & Janko Kević nakon hrvatskog derbija u polufinalu | SEHA Final 4