Paket24 Premijer liga: Tko će od novih premijerligaša do prvih bodova?

526

Prvi bodovi su podijeljeni, a prvi dojmovi su se slegnuli. Produženi vikend koji je pred nama donosi nam susrete 2. kola. Sve započinju Rudar i Dubrava u petak, a zatvaraju Metković-Mehanika i Zamet u nedjelju. Sva četiri nova premijerligaša domaćini su u ovom kolu i bit će zanimljivo vidjeti tko će od njih do bodova.

Paket24 Premijer liga – Liga A
RUDAR – DUBRAVA

16.09.2022., 19:30h, SD OŠ Rude, Samobor
Tomislav Brnas, trener Rudara:
U drugom kolu Premijer lige dočekujemo momčad Dubrave sastavljenu od velikog broja reprezentativnih igrača 2002. i 2004. godišta, sigurno jedan dobar izazov za našu ekipu. Sastav naše momčadi nije se mnogo promijenio u odnosu na prošlu natjecateljsku sezonu. Mislim da smo bolji, iskusniji, kvalitetniji i tražimo priliku za prva dva boda na domaćem terenu. Uz pomoć naših navijača i dobru igru te kvalitetnu pripremu u proteklom tjednu uvjeren sam da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Maksimalno poštujemo ekipu Dubrave koja ima svojih kvaliteta, no mišljenja sam kako na našem terenu nitko nije favorit i ćemo to p(d)okazati.”

Andrej Trčak, igrač Rudara:
Nakon utakmice protiv Varaždina, gdje smo prvih dvadesetak minuta utakmice djelovali zaista dobro i velikog pada u igri narednih petnaest minuta što se odrazilo na krajnji rezultat, mislim da smo posložili glave, odradili tjedan dana priprema i kvalitetno se pripremili za susret protiv Dubrave. Prepoznali smo njihove jake i slabe točke te željno iščekujemo sutrašnju utakmicu. Nadam se prvim bodovima u novoj sezoni. Dat ćemo sve od sebe da nitko iz naše dvorane ne izađe s pobjedom, pa tako niti ekipa Dubrave”.

Krešo Ivanković, trener Dubrave:
”Čeka nas treća utakmica u šest dana jer smo nakon pobjede na startu Paket24 Premijer lige protiv Zameta u nedjelju igrali i kup utakmicu protiv Maksimir Pastele u utorak tako da nećemo biti svježi, ali iza nas su jako dobre pripreme i uvjeren sam da će dečki u jednoj teškoj utakmici dati zadnji atom snage da upišemo pobjedu. Znamo koliko je Rudar jak i agresivan na svom parketu, ali kroz ova dva dana se želimo što bolje pripremiti da kroz dobru obranu i našu tranziciju otvorimo put prema pobjedi”.

Dominik Marković, igrač Dubrave:
”Rudar ima odličan domaći teren i uz svoje navijače neće nam biti nimalo jednostavno doći do pobjede. Fizički će biti zahtjevna utakmica s obzirom da smo imali dvije utakmice u dva dana i sada nam dolazi ovo gostovanje gdje se nadamo da možemo potvrditi dobar rad i start u prvenstvo te upisati još jednu pobjedu”.

RIBOLA KAŠTELA – VARAŽDIN 1930    
17.09.2022., 18:00h, SD Sokolana, Kaštel Sućurac
Davor Bujas, trener Ribole Kaštela:
“Nakon prvog premijerligaškog kola u gostima kod Gorice i odlične prikazane igre, u goste nam dolazi još jedna ekipa koja je dugogodišnji premijerligaš i sudionik Lige za prvaka. Sigurno nas čeka još jedna teška utakmica protiv vrlo kvalitetnog protivnika ekipe Varaždina. Nakon što se ekipa odličnom igrom predstavila u prvom kolu, očekujem isto tako dobru izvedbu u nedjelju. Igramo na domaćem terenu, bodove moramo početi skupljati već na početku i težiti što boljem plasmanu. Očekujem da ćemo znati odgovoriti na brzu igru protivnika i izvođenje brzog centra što jako dobro rade. Moramo se pobrinuti da utakmicu maksimalno smirimo i ne ulazimo sa protivnikom u veliku trku, nego nametnemo svoju igru. Najveća prijetnja gostiju su Grubišić sa odličnim šutom sa lijevog vanjskog, kao i odlični srednji vanjski ekipe Varaždina, Vidaček koji jako dobro organizira igru u napadu. Nadam se još jednoj dobroj izvedbi i prvim premijerligaškim bodovima.”

Danijel Papić, igrač Ribole Kaštela:
“Ekipa Varaždina i sam trener Matej Mišković gaje brzi rukomet. Vrlo dobro ih poznajem iz prethodnih sezona dok sam igrao za  MRK Sesvete i uvijek su slovili kao čvrsta i nezgodna ekipa. Ove sezone su možda i jači. Vratio im se Fabijan Grubisic i popunili su se s još nekolicinom kvalitetnih igrača, a ostatak ekipe iz prošle sezone je ostao na okupu. Međutim, mi smo spremni, dobro smo ih analizirali i smatram da imamo odgovor na njihovu igru, te da ćemo u nedjelju upisati prve bodove.”

NEXE – GORICA
17.09.2022., 19:00h, SD OŠ Kralja Tomislava
Branko Tamše, trener Nexea:
„Bilo bi idealno kada bismo mogli napraviti copy – paste svega onoga što smo vidjeli na utakmici protiv Metkovića i sigurno da je naša velika želja i volja da ponovimo tu igru i da se opet pokažemo pred našim navijačima u dobrom svjetlu. S druge strane, znamo da je ekipa Gorice kvalitetan, neugodan protivnik koji u Našice dolazi sasvim rasterećeno,  nemaju što izgubiti, a mogu puno toga dobiti. Ekipe koje tako dolaze mogu biti jako, jako neugodne. Imaju dobre pojedince, igraju dobar, kolektivni rukomet, ali mislim da smo se dobro pripremili i da ćemo odraditi maksimalno ozbiljno utakmicu u subotu. Sigurno je da želimo dovesti utakmicu u situaciju da možemo odraditi što više rotacija, odnosno da igramo našu igru, onako kako smo igrali kroz sve ove utakmice. Dečki jako puno treniraju, ali to dobro podnose i zasad je sve u redu, da kucnem u drvo i trudit ćemo se nastaviti tako dalje. Sastav ćemo odrediti na sam dan utakmice, nakon aktivacije, ali mislim da neće biti nekih drastičnih promjena. Igrat će oni igrači koji budu najspremniji u tom trenutku“.

Aleksandar Bakić, igrač Nexea:
„Nakon prvog kola i odlične utakmice u kojoj  smo uvjerljivo savladali ekipu Metkovića, u goste nam stiže Gorica. Pokazali su da su dobra ekipa pobijedivši ekipu Kaštela. Sada nas očekuje susret protiv njih, mislim da ponovno trebamo dati svoj maksimum, pokazati se u najboljem svjetlu kao i protiv ekipe Metkovića i u tako dobrom raspoloženju dočekati prvu utakmicu drugog pretkola EHF Europske lige“.

METKOVIĆ – MEHANIKA – ZAMET
18.09.2022., 19:00h, GSD Metković
Mario Bjeliš, trener Metković – Mehanike:
”Svi jedva čekamo utakmicu u našoj dvorani da isperemo gorak okus iz Našica. 
Utakmica sa Zametom neće biti niti malo laka, to su igrači koji već godinama igraju Premijer ligu. Naš cilj je ostanak u ligi i moramo pobjeđivati na domaćem terenu. Očekujem da ćemo poslije utakmice skupa sa svojim navijačima slaviti pobjedu.”

Antonio Cvitanović, igrač MEtković – Mehanike:
“Izvukli smo pouke iz utakmice u Našicama, dobro smo trenirali cijeli ovaj tjedan i smatram da smo spremni da sutra protiv mlade i poletne ekipe Zameta dati maksimum svi od prvog do zadnjeg, i ostvariti prvu pobjedu u Premijer ligi nakon toliko godina. Pozivam sve navijače da nas dođu podržati i uživati u utakmici!”

Mateo Hrvatin, trener RK Zamet:
“Idemo na gostovanje ekipi kojoj je to prva utakmica nakon mnogo godina u najvišem rangu natjecanja i čestitam im na povratku u Premijer ligu jer Metković to obzirom na tradiciju i mnogobrojne reprezentativce zaslužuje. Metković sigurno očekuje pobjedu pred svojom brojnom publikom, ali mi ćemo probati njihovo slavlje odgoditi. Dobro smo se pripremili i vjerujem da možemo pružiti dobru igru.“
Mateo Milih, igrač RK Zamet:
“Očekujem jednu zanimljivu utakmicu između dva protivnika koji očekuju prvu pobjedu u novoj natjecateljskoj sezoni. Izrazito dobro smo trenirali cijeli tjedan, usvajamo ideje i zamisli trenera Hrvatina, ima nas  puno na treninzima te mogu reći da smo spremi za utakmicu. Nadam se da ćemo ono što smo uigravali na treninzima prenijeti i na utakmicu te doći do prve ovogodišnje pobjede.“

 

Paket24 Premijer liga – Liga B
KTC – TROGIR

17.09.2022., 18:30h, GŠSD Ljudevita Modeca Križevci
Dalibor Sokač, trener KTC-a:
“Prva utakmica doma, povijesna u Križevcima. Idemo pokušati dobiti dva boda, pa ćemo vidjeti kako dalje. Luka Vinković je iskrenuo zglob, neće biti, baš, u potpunosti spreman, ali će biti u sastavu. Ovom prilikom, pozvao bih sve ljubitelje rukometa i sporta u Križevcima da dođu pomoći dečkima svojim navijanjem, da im pomognu da osvoje prva dva boda. Trogirani su dobra ekipa i morat ćemo se svojski potruditi. Ponovimo li angažman iz utakmice sa Zagrebom, vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu”.

Vladimir Ostarčević, igrač KTC-a:
“Očekujem, naravno, pobjedu. Treba ući u utakmicu mirno, staloženo i, dakako, borbeno. Prva utakmica u Paket24 Premijer ligi na domaćem parketu i malo će se osjetiti pritisak, ali to smo i očekivali. Iskreno, ekipu Trogira puno ne poznajem”.

Boris Popović, trener MRK Trogir:
“U subotu u 18:30 igramo u Križevcima protiv ekipe KTC-a. KTC je novi premijerligaš, ovo im je prva utakmica pred domaćom publikom što znači da će biti izuzetno motivirani. Iskusna su ekipa i sama činjenica da njihov najmlađi igrač ima 23 godine, sve govori. To su većinom igrači koji su nekada igrali u Premijer ligi i bit će vrlo zahtjevna utakmica, ali očekujem od moje ekipe da će nametnuti ritam i da će pokazati karakter nakon poraza u Bjelovaru te da ćemo odnijeti dva boda u Trogir“.

Goti Maričić, igrač MRK Trogir:
“U drugom kolu Premijer lige idemo u goste kod ekipe KTC-a. Dobro smo se pripremili s trenerom i izvukli najbitnije o njima. Oni su iskusna, ali i nova ekipa Premijer lige ovu godinu te nije bilo lako izvući njihove kvalitete, odnosno prednosti i nedostatke. Ne podcjenjujemo ih, idemo gore s oprezom jer znamo da nije lako igrati u njihovoj dvorani. Imamo veliku želju da dođemo do prvih bodova i vjerujem da ćemo to ostvariti i vratiti se radosni iz Križevaca“.

MOSLAVINA – BJELOVAR (prijenos na Sportskoj televiziji)
18.09.2022., 16:30h, SC Kutina
Hrvoje Cikoje, trener Moslavine:
Čeka nas teška utakmica protiv Bjelovara. Odlična ekipa s puno kvalitetnih i iskusnih igrača. Respektiramo ih, ali ih se ne bojimo. Jedva čekamo derbi i pozivamo sve naše vjerne navijače da nas dođu podržati, pogotovo našu navijačku skupinu Gerilu koja je naš osmi igrač. Iznad svih Moslavina“.

Matija Vidoš, igrač Moslavine:
„Utakmica u nedjelju, u nama, čudnom terminu. U goste nam dolazi kvalitetna ekipa Bjelovara koja zasigurno želi uzeti bodove iz Kutine. Proučili smo njihovu igru i pripremili se za tešku borbu koja nas očekuje. Nadam se da će cijela ekipa biti na nivou i da ćemo odraditi sve što nam je trener zadao te,  uz pomoć kutinske publike, ostvariti ta vrijedna dva boda“.

 

 

 

 

Prethodni članakMachineseeker EHF Liga prvaka: PPD Zagreb nemoćan protiv danskog prvaka
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Rudari “iskopali“ prve bodove