EHF Machineseeker Liga prvaka: Drugi poraz PPD Zagreba na početku sezone

162

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u susretu 2. kola EHF Machineseeker Lige prvaka od Magdeburga 35:25. Oslabljeni Zagreb bio je ravnopravan samo prvih dvadesetak minuta.

PPD Zagreb je u Magdeburg stigao bez Aljaža Panjtara, Vlade Matanovića i Zvonimira Srne. I s njima bi bilo teško protiv njemačkog prvaka, a bez njih praktički nemoguća misija.

Ali bez obzira na to, Zagreb nije stigao s bijelom zastavom. Da je pokazao samo malo više koncentracije u napadu, prvo poluvrijeme je moglo biti puno neizvjesnije. Naime, nakon početnog ispitivanja snaga i izjednačenosti, PPD je prvi put poveo u 8. minuti 3:4. Dvije minute poslije, imali su Zagrebaši još jedno vodstvo, a onda nije iskorišten sedmerac pa se na to nadovezala serija od 3:0 domaćina i preuzimanje potpune kontrole nad susretom i rezultatom.

U 22. minuti, Magdeburg bježi na plus četiri. Ivica Obrvan reagira minutom predaha i uspijeva jednim dijelom stabilizirati igru Zagreba. Ali, onda opet stiže neuspješno izveden sedmerac Timura Dibirova pa dvije čiste prilike koje hrvatski prvak ne koristi, odnosno sjajno brani Nikola Portner (6 obrana 1. pol), a domaćin sve to kažnjava i na predah odlazi s velikih pet razlike (17:12).

Magdeburg je nastavio u istom ritmu i drugo poluvrijeme. Malo po malo dizali su svoju prednost. Najveća je bila 11 razlike u 49. minuti. Ivica Obrvan je isprobao sve što je imao na raspolaganju, ali ni njegova obrana, ni napad, nisu imali rješenja za sjajni njemački sastav. S 11 pogodaka fantastičan je u domaćim redovima bio Tim Hornke. Nikola Portner je imao 11 obrana. Kod PPD Zagreba koji nije realizirao čak šest sedmeraca, prvi strijelac Csaba Leimeter s 5 pogodaka.

EHF MACHINESEEKER LIGA PRVAKA: SKUPINA A, 2. KOLO
MAGDEBURG – PPD ZAGREB 35:25

 

Prethodni članak1. HRL Žene: Slavlje Lokomotive u Varaždinu
Sljedeći članakSeniori: Grčku i Belgiju čekamo u najjačem sastavu