Paket24 Premijer liga – Liga A: Velika pobjeda Rudara, Dubrava rutinski do novih bodova

871

U dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige A ide po jedno slavlje domaćinu i gostu. Dubrava je lako izašla na kraj s Ribolom Kaštela, a Rudar je produbio krizu Zameta koji je i nakon tri kola bez pobjede.

S mnogo nade Zamet je dočekao susret protiv Rudara uvjeren da je konačno došlo vrijeme za prve bodove. Ali i gosti su imali svoje planove. I sjajno su ih proveli u djelo. Osim početnih 1:0 i 2:1, Zametu nisu dopustili ni jedno vodstvo više u cijelom susretu i zasluženo su odnijeli bodove iz Rijeke. Najveća prednost Rudara u prvom dijelu bila je plus četiri, a došla je nakon serije od 1:5. Na predah su pak, odnijeli pogodak manje (12:15), ali još uvijek jako sretni i zadovoljni.

Riječani su u nastavak krenuli s dva pogotka zaredom i učinilo se, konačno uhvatili priključak. Ali Rudar se nije dao. Odgovorio je s četiri pogotka u nizu i opet pobjegao na sigurnu udaljenost. Kada su nešto kasnije dodali još tri, sve je bilo gotovo. Imali su velikih sedam pogodaka prednosti i mogućnost da mirno privedu susret kraju. Zamet je doduše u jednom trenutku bio na minus tri, ali za potpuni preokret jednostavno nije imao snage i kvalitete. Od čak deset domaćih strijelaca najbolji je bio Toni Živković s pet. Kod gostiju sjajan Vladimir Gošić na vratima sa 16 obrana. Prvi topnik pak, Valentino Runtas s 11 pogodaka.

Dubrava je lakše nego što se očekivalo dobila Ribola Kaštela. Nakon dosta izjednačenih deset minuta, Dubrava ubacuje u punu brzinu i uspijeva postići čak šest pogodaka zaredom. Tako je od minimalnih 7:6, domaći sastav otišao na velikih 13:6 i bez većeg stresa stigao do predaha (15:10). Kako su drugi dio otvorili s 5:1, u 39. minuti već su imali nedostižnih 9 razlike (20:11). U takvoj situaciji bilo je samo pitanje rutine kako privesti susret kraju i kolika će razlika biti. Završilo je 29:20. Dominik Marković bio je nerješiva enigma za Kaštelane. Skupio je 17 obrana. Ivan Barbić s devet pogodaka pak, bio je prvi strijelac pobjedničkog sastava. Kod gostiju ukupno 13 obrana vratara: Tomislav Olić 9, Marko Romić četiri. Po četiri pogotka dali su Nikola Kaštelan i Josip Kovačević .

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 3. KOLO
ZAMET – RUDAR 24:30
DUBRAVA – RIBOLA KAŠTELA 29:20
GORICA – METKOVIĆ – MEHANIKA 25.09.2022., 17:00h, SPTV

VARAŽDIN 1930 – NEXE (18.10.2022.)

Prethodni članak1. HRL Žene: Gošće se osladile u svih pet današnjih susreta
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Prvi bodovi Osijeka i Trogira, PPD s pola snage do novog slavlja