EHF Europska liga (M): Poraz Nexea i težak ispit u uzvratu

321

U 2. kvalifikacijskom kolu za prolazak u skupine EHF Europske lige, rukometaši Nexea poraženi su u Poljskoj od domaćina KS Azoty-Pulawy SA. Tako će Poljaci s velikom i lijepom prednošću doputovati na uzvrat u Našice, za tjedan dana. 

Od početka je to bila izjednačena utakmica u kojoj niti jedan sastav nije uspijevao napraviti razliku veću od minimalne. Pogodak za pogotkom igralo se do 18. minute kad poljska momčad prvi put odlazi na +2 (9:7). Od tog trenutka pa do kraja prvog poluvremena, Poljaci su ubacili u brzinu više te je njihova prednost udvostručena. S +4, otišlo se i na poluvrijeme, bilo je 16:12.

U nastavku, Poljaci nisu posustajali, a Našičani jednostavno nisu mogli pratiti njihov ritam. U 42. minuti, domaćin je imao +6, 22:16. U 51. minuti, najveća prednost domaćih igrača bila je +9 (29:20). Srećom, Našičani su koliko toliko konsolidirali svoje redove u samoj završnici pa su serijom od tri pogotka uspjeli doći na -6 te s konačnih 32:26 završiti susret i ostaviti koliku toliku nadu za uzvrat u Našicama i eventualni prolazak u daljnju fazu EHF Europske lige. Fahrudin Melić sa sedam pogodaka bio je prvo ime kod Nexea, šest je dodao Ivan Sršen, a pet Janko Kević. Kod domaćina, po pet pogodaka Jakoba Przybylskoga i Keliana Janikowskog.

Uzvrat je u utorak, 4. listopada 2022., u 20:45h u Našicama.

EHF EUROPSKA LIGA: 2. KVALIFIKACIJSKO KOLO
KS AZOTY – PULAWY SA – NEXE 32:26

Prethodni članakKadeti: Popis za TIBY Handball 2022
Sljedeći članakJuniori: Do SP-a 2023. preko Italije, Crne Gore i Izraela