1. HRL Žene: Pred nama je vrlo zanimljiv vikend, s prvim izravnim prijenosom na SPTV

785

Osim dva unaprijed odigrana susreta 5. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, a riječ je o susretima Lokomotiva Zagreb – Dugo Selo 55 i Dalmatinka – Split 2010, vikend koji je pred nama donosi nam još četiri utakmice. Sve počinje susretom Zrinskog i Podravka Vegete, a završava u nedjelju okršajem Sesveta i Koke koji ćete moći izravno pratiti na malim ekranima Sportske televizije.   

Evo nekih razmišljanja trenera i igračica uoči tih ogleda:

ZRINSKI – PODRAVKA VEGETA
14.10.2022., 19:00h NGC Aton, Nedelišće
Željko Babić, trener Podravka Vegete:
„Pripremamo se za utakmicu sa Zrinskim, naravno da želimo imati odličan performans. Ono što bih naglasio je da je to ekipa koja je jako dobra u tranziciji. Igraju jako dobro s pivotmenom uz puno viškova na desnu stranu i naravno da mi želimo što više toga zaustaviti da bi bili što uspješniji. Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi neće biti Eme Guskić koja se oporavlja od ozljede ramena pa će preskočiti ovu utakmicu da ne riskiramo neku težu povredu. Kao i uvijek maksimalno smo posvećeni pripremi i ne želimo ni u kojem slučaju podcijeniti našeg protivnika koji je posljednje dvije sezone bio i na završnici hrvatskog kupa za žene baš kao i Podravka, vodi ih izvrstan trener tako da mi moramo biti dobri u svim elementima igre“.

Nikolina Zadravec, igračica Podravka Vegete:
„U petak nas očekuje utakmica sa Zrinskim iz Čakovca. Oni su jedna dobra ekipa koja voli puno trčati. Mislim da se moramo fokusirati na našu obranu i da zabijamo što više lakših golova iz polukontre i kontre. Moramo biti fokusirane svih 60 minuta i svaka mora odraditi svoj zadatak u igri te očekujem i vjerujem da ćemo uzet dva boda“. 

SESVETE – KOKA
16.10.2022., 17:00h
Miran Ognjenović, trener Sesveta:
„Za nas je svaka utakmica novi izazov i željni smo dokazivanja. Dolazi nam uvijek neugodna Koka i u utakmicu ulazimo s respektom. U Splitu smo, unatoč porazu, pokazali da možemo odigrati dobru utakmicu i da napredujemo iz kola u kolo. Nadam se još jednom dobrom izdanju i bodovima koji bi nas udaljili od dna ljestvice.“

Kala Kosovac, igračica Sesveta:
„U nedjelju dočekujemo ekipu Koke. Čeka nas borbena utakmica i nakon poraza u Splitu želimo osvojiti bodove na domaćem terenu. Na nama je da uđemo čvrsto u utakmicu, s manje grešaka. Spremne smo i motivirane te želimo dati sve od sebe da dva boda ostanu doma.“

ZAMET – ŽARK SPLIT
15.10.2022., 17:00h, Centar Zamet
Drago Žiljak, trener Zameta:
„Unatoč upisanih četiri poraza u prvoj dionici prvenstva, optimizmom i odličnom atmosferom koja vlada u ekipi, vjerujemo da će utakmica protiv ŽARK Splita donijeti preokret i da ćemo upisati prvu ovosezonsku pobjedu“.

 Nikolina Pleša, igračica Zameta:
U subotu nam u goste dolazi ekpa ŽARK Split koja je također, kao i mi, ove godine ušla u Prvu ligu. To je ekipa koja ima brzu tranziciju i mlade igračice, ali smatram da i mi napredujemo svakim treningom i da će rezultati krenuti na bolje. U subotu se može očekivati jedna vrlo zanimljiva utakmica. Naporno smo trenirali i dobro se pripremili te želimo pozitivan ishod. Ekipa trenira u punom sastavu, sve igračice su zdrave a atmosfera je pozitivna. U nadolazećem susretu želimo smanjiti broj tehničkih pogrešaka te su svi napori usmjereni ka prvim prvoligaškim bodovima“.

 

 

Prethodni članakOdređeni stručni voditelji po regijama za ženski rukomet
Sljedeći članakTIBY Handball 2022: Poraz od Mađarske na otvaranju turnira