EHF Europska liga: Sigurna i uvjerljiva pobjeda Nexea

245

Rukometaši Nexea pobijedili su mađarski Balatonfured KSE 37:23, u susretu 2. kola EHF Europske lige skupine C i tako na najljepši mogući način, najavili još jednu uspješnu europsku sezonu.  

S mnogo autoriteta i samopouzdanja, ušli su Našičani u susert. I vrlo rano došli do prednosti od četiri pogotka (6:2). Nakon što su stvorili četiri razlike i poveli 7:3, došlo je do malog opuštanja pa je mađarski predstavnik u jednom trenutku bio na samo dva pogotka zaostatka 10:8.

Ali, onda je na vratima Nexea proradio Dominik Kuzmanović i uništio svaku nadu Balatonfuredu. Do kraja prvoga dijela, on je upisao čak 10 obrana. Kada tome dodamo i dva obranjena sedmerca Mihaila Radovanovića, onda će vam biti jasno zašto se prednost Nexea povećavala iz minute u minutu i do predaha narasla na golemih plus osam (18:10).

Trener Nexe-a Branko Tamše već je u prvom dijelu dao priliku gotovo svim svojim igračima, svjestan da mu pobjeda ne može izmaknuti. Na isti način rotirao je sastav i u drugom dijelu, pokušavajući ravnopravno podijeliti minutažu i opterećenje svih igrača jer sezona je još mlada, a pred njima mnogo velikih izazova. Na klupi je jedino cijelo vrijeme ostao kapetan i povratnik nakon ozljede Janko Kević.

Premda im je trebalo nepunih šest minuta za prvi pogodak u nastavku, pobjeda Nexea nije bila ugrožena ni jednog trenutka. U 43. minuti hrvatski doprvak prvi put ima plus deset (25:15). I rasla je ta prednost sve do rekordnih 16 pogodaka. Uz sve to, vratari Nexea skupili su 22 obrane: Dominik Kuzmanović 12, Mihailo Radovanović 10. Po šest pogodaka su dali Tomislav Severec, Fahrudin Melić i Ivan Sršen. Kod gostiju najbolji Balasz Szollosi s pet pogodaka. 

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA C, 2. KOLO
NEXE – BALATONFUREDI KSE 37:23

Prethodni članakCROqueen’ challenge | Tko bolje (ne) vrti loptu na kažiprstu? | Kristina Prkačin & Lana Jarak
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Hrvatska otputovala na Europsko prvenstvo