Paket24 Premijer liga – Liga A: Rudareva tvrđava i dalje neosvojiva

262

U jedinom susretu 8. kola Paket24 Premijer lige – Lige A koji se igrao u nedjelju, Rudar je kao domaćin pobijedio Varaždin 1930, 28:23 i sačuvao nepobjedivost na svom terenu.

Kao što se moglo i očekivati, bio je to vrlo zanimljiv susret. Domaćin je ušao u njega na svoj način, pun energije i siline. Dok su se Varaždinci snašli, već je bilo 4:1. Ali, malo po malo sastav iz grada baroka, slagao je svoju igru i u završnici prvoga dijela u jednom trenutku stigao na minus jedan (9:8). Ali, nije uspio to održati do kraja pa je domaćin na predah odnio tri pogotka viška (13:10).

Na početku drugog dijela, zabijalo se u serijama. Najprije je Rudar postigao dva pa Varaždin tri, da bi „Rudari“ još jednom imali niz od tri pogotka za redom i prednost od pet (18:13). Varaždinci su nakon toga rijetko uspijevali povezati više pogodaka za redom, a Rudar je pak, mudrom igrom pogodak za pogodak čuvao svoju prednost od četiri ili pet razlike. I tako je bilo sve do konačnih 28:23.

Vladimir Gošić ponovno je imao sjajan dan na vratima s 14 obrana. Sa sedam pogodaka najefikasniji u domaćim redovima bio je Valentino Runtas. Kod gostiju prvo ime Fran Tomašić sa šest pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 8. KOLO
RUDAR – VARAŽDIN 1930 28:23

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Remi u Kutini, Trogir bolji od Bjelovara
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Sjajna predstava „Kraljica šoka“ koje su na korak od drugog kruga