Paket24 Premijer liga: Izjave nakon 8. kola

270

Osmo kolo Paket24 Premijer lige nije donijelo nikakvo iznenađenje. Favoriti su očekivano slavili. Gosti su bili jako uspješni. Nexe, PPD Zagreb i Dubrava su slavili u Metkoviću, Rijeci i Križevcima, a Poreč je odnio bod iz Kutine.

Evo nekih izjava trenera i igrača nakon 8. kola:

KTC – PPD ZAGREB 24:29
Dalibor Sokač, trener KTC-a:
„Utakmica kao utakmica. Dečki su dali maksimum i nadam se da je publika uživala. Na taj se način, takvim pristupom, i gardom dobiva publika u dvoranu. Morate dati 200 posto, kao što smo dali i publika to cijeni. Sve u svemu, zadovoljan sam. Svi su dobili prigodu, vratari su bili odlični. Slijedi nam gostovanje u Trogiru. Bit će to posve drugačija utakmica“.

Toni Ezgeta, igrač KTC-a:
„Lijep je osjećaj igrati uz ovakvu krasnu publiku koja nas je tako bodrila. Prvo sam mislio da su došli gledati Zagreb, a nakon pet minuta, kada su vidjeli da mi možemo igrati s njima, oni su baš navijali za nas i to mi je jako drago. Publici najviše hvala. Druga stvar, mi smo se dogovorili da ćemo dati sve od sebe, da ćemo se boriti i da se nećemo predati. Mislim da je, na kraju, konačni rezultat to pokazao. Zagreb, ipak, ima neki svoj teži tempo i nekih svojih problema, a to se nas ne tiče. Čestitao bih svim dečkima suigračima na prikazanoj igri i na svemu. Možda ova utakmice bude svojevrsna pozivnica publici da u sličnom broju ispune dvoranu na utakmicama koje su nama bitne. Bit će lijepo da tako bude i za dva tjedna protiv Sesveta. Pokazali smo da smo doma jako dobri i čvrsti. Ovo nam je prvi poraz doma i nadam se da će na tomu i ostati“.

 Denis Špoljarić, trener PPD Zagreba:
„Težak je tjedan iza nas, malo nesretno izgubljena utakmica u Ligi prvaka, smjena trenera i sve što se događalo. Znali smo da nas čeka teže gostovanje, a tu je, naravno, i publika. Htjeli smo da igraju svi po dvadesetak minuta, da se rastrčimo. Imali smo, naravno, 101 greškicu, ali, sve u svemu osvojili smo dva boda. Pobijedili smo i idemo dalje, a sada ćemo dosta raditi na treninzima“.

Nikola Grahovac, igrač PPD Zagreba:
„Čestitam igračima KTC-a na dobroj borbi i namučili su nas, stvarno, kroz cijelu utakmicu. Fina atmosfera u dvorani. Nama je ova utakmica došla na kraju malo teškog tjedna i mislili smo da će biti lakše u ogledu s domaćinom. No, dobili smo i to je najbitnije.“

METKOVIĆ-MEHANIKA – NEXE 26:36
Mario Bjeliš, trener Metković-Mehanike:
„Čestitam ekipi Metkovića na kvaliteti i pobjedi. Želim im sreću u daljnjem natjecanju u Europi, kako u Europi tako i u domaćem prvenstvu, a mi se okrećemo važnim utakmicama koje nam predstoje.“

Josip Čutura, igrač Metković-Mehanike:
Zaslužena pobjeda Nexe-a i prvi ispušteni domaći bodovi. Na samom početku utakmice dogovorili smo se da ne damo lake golove, da  popravimo igru iz Našica. Borili smo se, igrali smo dostojanstveno protiv najjače ekipe iz naše skupine i ovim putem im čestitam.“

Branko Tamše, trener Nexea:
„Prije svega bi htio zahvaliti Rukometnom klubu Metković-Mehanika na gostoprimstvu koje su nam ukazali, stvarno smo imali sve uvjete koje smo zaželjeli. Od kad sam se rodio znam da je Metković grad rukometa i to sam ovdje još jednom i doživio. Dvorana je bila lijepo popunjena. Ljudi ovdje vole rukomet, vole dobar rukomet, a ja mislim da je danas bio dobar rukomet i s jedne i s druge strane. Mi smo pokazali da smo u tom trenutku malo bolji od Metkovića. Borili su se i igrali dobro, iskoristili su sve one greške koje smo mi napravili. Na kraju krajeva mislim da smo mi cijelu utakmicu iskontrolirali i zasluženo pobijedili. Iskreno i od srca Metkoviću želim svu sreću u daljnjoj sezoni i da Metković opet u budućnosti postane onaj klub kakav je bio prije 25 godina.“

Marin Jelinić, igrač Nexea:
„Nakon osam godina došao sam igrati kući prvi put s Nexeom što mi je bilo jako drago budući da je ovo moja posljednja sezona kako u Nexe-u tako i u Hrvatskoj. Znali smo da će biti teška utakmica i da će nas sa tribina pratiti mnoštvo gledatelja. Pripremali smo se za utakmicu jer smo znali što nas očekuje i da Metković još ni jednu domaću utakmicu nije izgubio. Na poluvrijeme smo išli sa pet golova razlike, a drugo smo skupili glave i rekli da nema opuštanja dok utakmicu ne privedemo kraju.“

TROGIR – BJELOVAR 37:30
Boris Popović, trener Trogira:
„Teška utakmica, pobjeda nakon tri poraza. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali smo na kraju prvog djela gubili dva gola  razlike. Nije bilo lako ostati u glavama čist i odigrati ovako fantastično drugo poluvrijeme gdje smo uspjeli zaustaviti njihov napad. Sve je funkcioniralo, svatko je dao svoj maksimum, polukontra, napad, nemam što reći. Nije bilo lako nakon tri poraza, mogla se uvući nervoza i nesigurnost, ali to se nije desilo. Čestitao bih mojim momcima na današnjoj utakmici, svima od prvog do zadnjeg, i igračima koji su bili na klupi, sve jako dobro odrađeno“.

Luka Piteša, igrač Trogira:
„Nakon tri poraza vratili smo se pobjedama, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ova utakmica je sama po sebi bila nervozna, jer tri utakmice smo izgubili i uvukla se malo nervoza, ali pokazali smo karakter i da smo dobra ekipa te smo odnijeli utakmicu na svoju stranu. Slijedi nam borba za ostanak, cilj je skupiti što više bodova, probati dobit iduće dvije domaće utakmice i Moslavinu u Kutini. Zadnja tri kola nam nisu bitna jer su to ekipe koje idu u gornji dom tako da ćemo praktički biti gotovi s prvenstvom za tri, četiri tjedna, a  potom se fokusiramo na Kup“.

Josip Pećina, trener Bjelovara:
„Dobra utakmica u kojoj su gledatelji mogli biti zadovoljni, ali ja nažalost puno manje. Dobro odigrano prvo poluvrijeme, vodstvo dva gola razlike, ali nažalost dogodilo nam se početkom drugog  poluvremena da smo ostali  s tri igrača u terenu i tu su se domaćini odmah ekspresno vratili u utakmicu i poveli. Tu smo izgubili dobar ritam s kraja prvog poluvremena i na kraju to začinili s nekih par tehničkih grešaka gdje su domaćini otrčali par kontri, zabili par lakih golova i jednostavno priveli utakmicu po nas na najgori mogući način. Rekao bih možda malo prevelika razlika, malo smo prerano stali , ali što je tu je“.

Vanja Šehić, igrač Bjelovara:
„Prvo poluvrijeme smo dobro otvorili. Čak je bilo i vodstvo na kraju, a u drugom smo ostali u kratkom vremenu s tri igrača na terenu što nas je poremetilo. Još smo se dobro držali do neke 45., 47. minute i onda je krenulo nizbrdo. Više se nismo mogli vratiti, nismo imali snage. Trogir je odlična ekipa, s glavom i repom što se kaže, znaju što se treba raditi u obrani i napadu, imaju mlade igrače i nekoliko iskusnih igrača koji su jako dobri. Respektiramo ih i ovim putem bih im čestitao na zasluženoj pobjedi“.   

MOSLAVINA – KUTINA 24:24
Ilija Lovrinović, trener Poreča:
”Čudna utakmica, dva puta smo se vraćali u utakmicu na kraju možda mogli i pobijediti,ali mislim da je neriješeno najpošteniji rezultat. Definitivno je u našoj igri bilo previše tehničkih grešaka i fulanih zicera, moramo se sljedeći tjedan resetirati i spremiti za Osijek.”

Filip Perić, igrač Poreča:
“Iza nas je napeta i neizvjesna utakmica koja je u konačnici završila s podjelom bodova. Danas nismo bili pravi, kroz cijelu utakmicu imali smo dosta promašenih zicera i tehničkih grešaka. Kroz agresivnu obranu uspjeli smo to nekako nadoknaditi ali na kraju nije bilo dovoljno za uzimanje cijelog plijena iz Kutine. I dalje je sve u našim rukama, idemo prema našem cilju, odnosno Ligi za prvaka.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članak“Kraljice šoka“ srušile Mađarsku | Šoštarić, Pijević, Debelić ‘ Blažević | EHF EURO 2022
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Još jedna hrvatska predstavnica na Europskom prvenstvu