EHF Europski kup: Sesvete put Kosova, Gorica u Slovačku

413
Izvor fotografije: EHF

U sjedištu Europske rukometne federacije (EHF – a), ždrijebom su određeni parovi 3. kola EHF Europskog kupa. Nakon mnogo godina, Hrvatska ima dva kluba u toj fazi natjecanja. Riječ je o Sevetama i Gorici, koji su u 2. kolu s po dvije pobjede bili bolji od grčkog  A.C. PAOKA i češkog predstavnika TJ Sokol Nove Veseli. Time su, ne samo popravili svoj ranking, nego pomogli da se za nijansu poboljša i nacionalni poredak Hrvatske. 

Prilikom ždrijeba, naši predstavnici bili su svrstani u dva različita pota ili šešira. Sesvete su bile s braniteljem naslova norveškim Naerbom, Gorenje Velenjem, Alingsasom, Bešiktašom od poznatijih, a Gorica s AEK-om, Runar Sandefjordom, Wcker Thunom i tri srbijanska kluba.

Ždrijeb je na kraju odlučio da će Sesvete igrati protiv kosovskog predstavnika KH Besa Famgasom, a Gorica će nakon Češke, na put do Slovačke gdje je sada čeka MKS Povazska Bystrica. Sesvećani su domaćini, a Gorica gost u prvom susretu koji je na rasporedu 03./04. prosinca, a uzvratni susreti se igraju tjedan dana poslije, odnosno 10./11. prosinca 2022. godine.

KH Besa Famgas je najpoznatiji kosovski klub. Dolazi nam iz grada Peći sa sjeverozapada te zemlje. Čak 18 puta bio je prvak Kosova i 14 puta pobjednik Kupa. Ovo je osmi put da igra u Europi i to isključivo EHF Europski kup. To je vrlo ozbiljan suparnik, jer ovoga trenutka u svojim redovima imaju donedavnog BiH reprezentativca Nikolu Prcu, nekada veliku grčku zvijezdu Maliosa Charalamposa i jednog zanimljivog Španjolca, Victora Alonsa koji je promijenio osam klubova te zemlje.

Gorica će pak, nakon TJ Sokola N. Veseli umjesto u Češku, sada u Slovačku. I to blizu grada Žiline gdje se nalazi Povzska Bystrica. Olakšavajuća okolnost je što će uzvrat igrati u svojoj dvorani. MŠK Povazska Bystrica je svoje zvjezdane trenutke doživljavala početkom  2000.-tih kad je tri puta bila slovački prvak (2002., 2003., 2006.). I ponovno je jako dobra. Nakon 9. kola slovačke Extralige, nalaze se na 1. mjestu s devet pobjeda u devet susreta. Gorica će morati biti jako oprezna jer je MŠK P. Bystrica u 2. kolu iz natjecanja izbacila Izviđač, a to je znak iznimne kvalitete.

EHF EUROPSKI KUP: 3. KOLO
MRK SESVETE – KH BESA FAMGAS (KOS)
MŠK POVAZSKA BYSTRICA – HRK GORICA

 

 

Prethodni članakPlan “Kraljica šoka“ je pobijediti Švicarsku | Šoštarić, Pijević & T. Petika | EHF EURO 2022
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Remi Hrvatske u drami kakva se rijetko viđa