Machineseeker EHF Liga prvaka: Preporođeni PPD Zagreb s bodovima iz Plocka

228

Rukometaši PPD Zagreba nastavljaju sa sjajnim igrama u EHF Machineseeker Ligi prvaka. U 10. kolu skupine A, Zagrebaši su pobijedili Orlen Wislu Plock u gostima 26:30 i ostali su na 6. mjestu, posljednjem koje vodi u nokaut fazu natjecanja. Zagrebaši su osvojili pet bodova u posljednja 4. kola od kada ih je preuzeo trener Slavko Goluža.  

Odlično poluvrijeme odigrali su Zagrebaši. I prava je šteta što nisu realizirali sve čiste situacije koje su stvorili, jer bi na predah zasigurno odnijeli više od jednog pogotka. Posebno dobra bila je obrana PPD-a. Xavier Sabate je praktički promijenio cijelu svoju momčad dok nije našao pravu postavu.

Zagreb je nakon sedam i pol minuta imao prednost od 1:4. U 13. ta je prednost iznosila četiri pogotka (3:7). Nakon što je drugi put dostigao tu razliku, klupa domaćina morala je reagirati i zatražila minutu predaha. Treba spomenuti da je Zagreb u prvoj četvrtini propustio realizirati čak dva sedmerca.

Wisla se nizom od tri pogotka zaredom vratila u rezultatsku neizvjesnost na isteku 19. minute. Ključni igrači tog priključka bila su krila Lovro Mihić i Gonzalo Perez Arce koji su postigli šest pogodaka. Ali, Zagrebaši nisu posustali. Dapače, još jedanput su digli svoju prednost na plus tri (8:11).

Domaćin je opet uzvratio mini serijom i u 25. minuti prvi put, nakon početnih 1:1 izjednačio na 11:11. Ali, kompletan preokret ipak nije uspio napraviti i „Plinari“ su na odmor odnijeli pogodak prednosti (13:14).

Gotovo punih 15. minuta nastavka igralo se pogodak za pogodak. Bilo je to pravo taktičko nadmudrivanje. Wisla je do svog prvog vodstva stigla u 40. minuti kod rezultata19:18. Ali Zagreb je brzo uzvratio, izjednačio pa ponovno preuzeo vodstvo i više ga nije ispustio do kraja. Možda ključni trenutak susreta bio je pogodak Karpa Sirotića za 24:26 u 54. minuti, nakon briljantnog dodavanja Timura Dibirova, a hrvatski prvak u tim trenucima bio je s dva igrača manje.

Sjajan je i u ovom susretu bio Dino Slavić koji je skupio 13 obrana. Čak 10 zZagrebovih igrača upisalo se među strijelce. Po četiri pogotka dali su Luka Lovre Klarica, Željko Musa, Timur Dibirov i Stefan Dodić. Kod domaćina sedam pogodaka Michala Daszeka, pet našeg Lovre Mihića. Leon Šušnja postigao je jedan pogodak, a Tin Lučin je igrao jako malo i to samo u obrani. PPD je imao čak sedam, a domaćin samo dva isključenja. Zagrebova ukupna realizacija bila je iznimno visokih 70 posto.

U EHF Machineseeker Ligi prvaka sad slijedi predah. Za Zagreb je to prava šteta jer momčad je konačno dostigla visoku razinu forme. Nastavak je u veljači kada u Zagreb dolazi vodeća momčad skupine PSG.

EHF MACHINESEEKER LIGA PRVAKA: SKUPINA A, 10. KOLO
ORLEN WISLA PLOCK – PPD ZAGREN 26:30

 

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Još jedna lagana pobjeda Nexea
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Posljednje kolo prvog dijela lige