Rukomet na pijesku: Hrvatskim pjeskašima priznanje HOO za izuzetan rezultat u neolimpijskim sportovima

469

Već tradicionalno na kraju svake godine, s nestrpljenjem se očekuje svečanost Velikog dana hrvatskog sporta u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). U iznimnoj konkurenciji u svim kategorijama, ove godine utemeljena je nova kategorija za izuzetni rezultat u neolimpijskim sportovima i neolimpijskim disciplinama. To vrijedno priznanje ide u ruke hrvatske muške seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku. Tako ja zlatna riznica naših pjeskaša postala bogatija za još jedno iznimno postignuće u 2022. godini.

Podsjećamo, hrvatski pjeskaši osvojili su zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, održanom od 21. – 26. lipnja 2022. godine u Grčkoj, a bio im je to treći naslov svjetskih prvaka. Zlatnu momčad čine kapetan Ivan Jurić, Valentino Valentaković, Lucian Bura, Filip Goričanec, Ivan Dumenčić, Borna Kolić, Dominik Marković, Josip Đukes, Josip Leko i Nikola Finek. U stručnom stožeru bili su pak, izbornik Mladen Paradžik, pomoćni trener Mario Močilac, kondicijski trener Tomislav Vulić te fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek.

Nakon dodjele priznanja, dojmove su podijelili izbornik Mladen Paradžik, kapetan Ivan Jurić te reprezentativci Ivan Dumenčić i Josip Leko.

“Zanimljivo je da ovo priznanje dolazi 20 godina nakon što smo se počeli baviti rukometom na pijesku. Iako je i prije bilo iznimnih rezultata, ove godine se pogodilo da smo osvojili sve što smo imali. Glavnina posla je napravljena preko ljeta, a ovo je samo jedan dobar poticaj za dalje. U sljedećoj sezoni očekuju nas četiri velika natjecanja i morat ćemo poraditi na tome da zadržimo ovakve uspjehe”, kazao je izbornik Mladen Paradžik.

“Velika nam je čast bila primiti nagradu HOO-a. To znači da su oni prepoznali naše uspjehe. Ovo je prva godina da se dodjeljuju nagrade za najbolje ekipe u neolimpijskim disciplinama, a mi smo odmah uzdeli nagradu i jako smo sretni i ponosni radi toga”, rekao je kapetan seniora Ivan Jurić.

“Rukomet na pijesku raste kao sport iz godine u godinu. Prepoznatljiviji smo i ova nagrada je samo još jedan pokazatelj da nas ljudi vrednuju, da priznaju naše rezultate. Zaista sam zahvalan i počašćen što smo dobitnici nagrade između svih velikih imena hrvatskog sporta”dodao je Ivan Dumenčić.

“Napokon je naš sport priznat na ovako velikoj sceni. Presretni smo da se naši uspjesi od ove godine priznaju te da smo se našli u ovako elitnom društvu sportaša i primili tu nagradu. Nadam se da će neka nova djeca saznati za ovaj sport i vidjeti da smo uspješni te da možemo biti u konkurenciji najboljih sportaša u Hrvatskoj. Nadam se da će ih to motivirati da se i oni sami krenu baviti sportom”, zaključio je Josip Leko.

Čestitamo našim pjeskašima, ali i svim laureatima te želimo svima još puno blistavih hrvatskih sportskih trenutaka!

Prethodni članak1. HRL Žene: Pobjeda Lokomotive Zagreb za kraj godine
Sljedeći članak1. HRL U14 & U12 (Ž): Predbožićni popis najkorisnijih igračica