Seniori: S Italijom prva provjera spremnosti za Svjetsko prvenstvo

1143

Dan nakon okupljanja u Zagrebu, hrvatska muška seniorska reprezentacija kompletirala je svoje redove i može se mirno posvetiti pripremama i prijateljskim susretima s Italijom. Tijekom prošle večeri stigli su Josip Šarac i Ivan Martinović, u toku današnjeg dana kapetan Domagoj Duvnjak koji je imao marketinške obveze u Zagrebu, odnosno izbornik Hrvoje Horvat.

Zdravstveno stanje svih igrača uglavnom je dobro. Stručni stožer pažljivo je razradio sve detalje ovih kratkih priprema i prijateljskih susreta protiv Italije. Želja je naravno da one koji su bili najviše opterećeni posljednjih tjedana sačuvaju većih napora, odnosno da teret tih susreta iznesu oni koji su mlađi i manje su igrali u posljednje vrijeme.

Italija je u Poreč stigla tijekom prošle noći. Do susreta u Puli imat će dva treninga u dvorani Hotela Diamant. I oni, kao uostalom i mnoge druge svjetske reprezentacije imaju poteškoća s ozljedama i umorom. Poziv Hrvatske njima je velika čast i još veći izazov. Ta je reprezentacija posljednjih godina napravila jako veliki iskorak u gotovo svim segmentima. Prije tri mjeseca u Chiettiu, gdje će naši juniori uskoro igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, otvorili su svoj rukometni centar „La Casa della Pallamano“ s multifunkcionalnom dvoranom i svim pratećim sadržajima, fitnessom, konferencijskom dvoranom, malim restoranom itd,itd… Na otvaranju je kao gost bio i njihov bivši izbornik Lino Červar. Tu se okupljaju sve talijanske selekcije pa i ekipa pod nazivom Campus Italia. To su igrači rođeni od 2004. i 2005. godine koji se natječu u drugoj talijanskoj rukometnoj ligi ili Serie A2.

U Poreč, odnosno Pulu došli su u svom najboljem sastavu. Tu je čak deset igrača koji su igrali protiv Francuske nedavni kvalifikacijski susret za EURO 2024. godine. Vratari su im Domenico Ebner (Hannover – Burdorf, Njemačka) i Andrea Colleluori (Merano, Italija).

Na crti je sjajni Andrea Parisini (Istres Provance, Francuska). Protiv Karabatića i društva imao je realizaciju 7 od 7. Na vanjskim pozicijama lijevo, a ponekad igra i srednjeg vanjskog Pablo Marrochi (Conversano, Italija) i desno Simone Mengon (Billere, Francuska). Krila su Leo Pantner (Cueca , Španjolska) desno i Tommaso De Angelis (Campus Italia, Italija) lijevo. Vodi ih Riccardo Trillini, koji je promijenio gotovo sve vodeće talijanske klubove. Ovo je njegov drugi boravak na klupi Italije.

Ta je reprezentacija inače, do sada nastupila samo na jednom velikom natjecanju, 1997. godine na Svjetskom prvenstvu u Kumamotu. Tada je na klupi bio vjerovali ili ne Lino Červar. 

Ali više od Italije, nas zanima kako će izgledati Hrvatska i može li mladost koju imamo donijeti novu potrebnu energiju. Do Jonkopinga u kojem će Hrvatska igrati svoje susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva 2023. godine je ostalo još samo 14 dana.

Inače, budući da reprezentacije jako dugo nije bilo u Puli potražnja za ulaznicama je iznimno velika. Ostao je još samo mali broj. Svi koji ste kupili svoje karte dođite dovoljno rano i uživajte u još jednoj predstavi hrvatskih rukometaša.

PULA: PRIJATELJSKI SUSRET
29.12.2022., 20.15 HRVATSKA – ITALIJA

Prethodni članakJuniori: Popis igrača za završne pripreme i kvalifikacije za SP
Sljedeći članakHorvat & Mihić: “Veseli ovakav trening, imate osjećaj kao da će se gerflor pomaknuti“ | CRO vs ITA