Seniori: Razigrana Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Italije

795

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Italiju 40:26 u prijateljskom susretu odigranom u Puli. Bio je to prvi susret nakon nepuna tri dana prve faze priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj koje počinje 11. siječnja.

HRVATSKA: M. Šunjić 5/18, D. Slavić 8/18, L. Mihić 4/4, D. Duvnjak 2/2, P. Kraljević 2/2, J. Šarac 3/5, I. Karačić 3/4, Ž. Musa 3/4, L. Šebetić 2/4, L. Cindrić 3/3, N. Grahovac 1/1, T. Lučin -/-, L. Šušnja 1/1, M. Šipić 4/5, F. Glavaš 4/4, Z. Srna 2/3, L. L. Klarica 4/4, M. Jelinić 2/2, izbornik: Hrvoje Horvat

ITALIJA: S. Riahi 1/7, A. Colleulori 1/15, M. Volarević 3/42, L. Prantner 1/1, D. Bulzamini 2/7, T. De Angelis 0/1, J. Pirani 2/6, M. Mengon 1/4, N. D Antino 2/3, U. Bronzo 2/3, S. Mengon 1/3, A. Oppedisano 1/1, Ch. Manojlović 5/8, P. Marrochi 5/5, A. C. Parisini 3/5, izbornik: Riccardo Trillini  

U sjajnoj atmosferi prepune dvorane Mate Parlov u Puli, nakon dva dana priprema, hrvatska muška seniorska reprezentacija odigrala je prijateljski susret protiv Italije. Bio je to savršen protivnik s obzirom da se reprezentacija tek okupila i počela ozbiljne pripreme. Dovoljno izazovan jer Italija napreduje velikim koracima naprijed, a opet ne prezahtjevan.

Izbornik Hrvoje Horvat je na tribini ostavio lakše ozlijeđenog Ivana Martinovića te Karpa Sirotića i Dominika Kuzmanovića. Početna postava Hrvatske stoga je bila: Mate Šunjić na vratima, Lovro Mihić i Filip Glavaš na krilima, Željko Musa na crti te na vanjskim pozicijama Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Luka Šebetić.

Samo jednu promjenu obrana – napad radio je izbornik. U napadu je bio Luka Cindrić, a obrani Zvonimir Srna. Hrvatska je odlično otvorila susret. Iskoristila je prva četiri napada i već u 6. minuti povela 4:2. Onda je stigla prva obrana vratara pa prva tehnička pogreška gostiju i na ulasku u 9. minutu već je bilo 8:3. Posebno raspoložen u uvodnom dijelu bio je Lovro Mihić koji je postigao pola naših pogodaka.

Talijanski izbornik morao je naravno zvati minutu predaha da pokuša primiriti svoju momčad koja je pokazivala previše respekta prema našoj 6-0 obrani. Nakon nepunih deset minuta izbornik je odlučio odmarati kapetana Domagoja Duvnjaka u napadu pa je priliku dobio Zvonimir Srna. Čak prvih 11 napada Hrvatska je pretvorila u pogodak. Nakon toga stigla je prva izgubljena lopta. Na 11:4 to se moglo podnijeti.

Točno na sredini prvoga dijela, nakon minute predaha, hrvatski izbornik promijenio je kompletnu napadačku šestorku. Priliku su dobili Marin Šipić na crti, Marin Jelinić i Paolo Kraljević na krilima te Igor Karačić, Josip Šarac i Luka Lovre Klarica na vanjskim pozicijama. U obrani je igrao Leon Šušnja.

Rezultatski se ništa nije promijenilo. Dapače, dečki su digli prednost na plus 10 u 27. minuti (22:12) i rutinski priveli kraju prvo poluvrijeme rezultatom 23:14.

Drugo poluvrijeme na vratima je bio Dino Slavić. I donio je novu sigurnost našoj obrani. Tako je naša reprezentacija nakon desetak minuta igra u nastavku već imala 14 pogodaka prednosti (30:16). Bio je to signal izbornika da pokuša s igrom sedam na šest.

Ali to je kratko trajalo. Uskoro je opet promijenio gotovo cijeli napad. Ni tempo igre, ni tempo zabijanja pogodaka nije pao ni za trenutak. Pogađali su naši rukometaši iz svih pozicija. Na kraju je priliku dobio i Nikola Grahovac pa je bez nastupa ostao samo Tin Lučin. Ali on će svoju prigodu dobiti vrlo brzo na Croatia kupu početkom sljedeće godine.

Svih 15 igrača koji su bili u igri našlo se na listi strijelaca. Po 4 pogotka dali su Lovro Mihić, Filip Glavaš i Marin Šipić i Luka Lovre Klarica. Dino Slavić je imao 8, a Mate Šunjić 5 obrana. Kod Italije najbolji Christian Manojlović i Andrea Pablo Marochi sa po 5 pogodaka.

PULA: PRIJATELJSKI SUSRET
HRVATSKA – ITALIJA 40:26

Prethodni članakRazigrana Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Italije u prijateljskom dvoboju | CRO vs ITA
Sljedeći članakCindrić, Šipić & izbornik Horvat nakon uvjerljive pobjede Hrvatske | CRO vs ITA