1. HRL Žene: Od petka do nedjelje igra se kompletno 12. kolo

336

S obzirom da ovog vikenda nema europskih nastupa naših klubova, od petka do nedjelje odigrat će se svih sedam susreta 12. kola, 1. hrvatske rukometne liga za žene.

Vodeća Lokomotiva Zagreb tako će otvoriti kolo u petak i dočekati Sesvete. Podravka Vegeta je pak, domaćin Osijeku. Oba splitska kluba idu u goste. Split 2010 u Čakovec, ŽARK u Dugo Selo. S druge strane, Koka će put Dalmacije, odnosno Trogira. Uzdrmani Umag pak, dočekuje posljednji Zamet. Najviše pozornosti privlači susret Bjelovara i Dalmatinke, petog i sedmog sastava lige, ali i sastava koji žele poziciju broj tri. Trenutačno su u malom zaostatku za Splitom 2010 i Dugim Selom 55. Sjajno je znati da taj susret imamo u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji u nedjelju u 16.00 sati.

Evo nekih razmišljanja trenera i igračica uoči 12. kola:

LOKOMOTIVA ZAGREB – SESEVETE
27.01.2023., 20:00h, SD Trešnjevka
Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
„Nama je nebitno tko je na drugoj strani. Je li to vrhunska ekipa poput Győra ili ekipa koja se bori za opstanak u Hrvatskoj ligi. Igramo sa suparnicama koje su mlade, koje imaju tri, četiri igračice koje su ponikle u Lokomotivinoj školi, poput obje sestre Krezo ili Magdalene Janković Miloš. Sesvete su Bjelovaru, koji je treća ekipa lige, napravila dosta problema u subotu, bilo je 30:28. Imaju ono što mladost nosi, imaju energiju. Nemaju još disciplinu igre u svim smjerovima i selekciju šuta, no to će im doći vremenom. Napad im traje relativno kratko. Lijeva vanjska Gavrilović vuče polukontru, stvara se višak i onda pokušavaju iz te brze tranzicije postići pogodak. Dosta  igraju s krilima, dosta s Bešen, Jurinom i Janković Miloš. U vanjskoj je prva pucačica Lucija Krezo na lijevoj vanjskoj i Petra Krezo na desnoj vanjskoj, koja više prolazi i surađuje s pivotom, i Gavrilović koja sve to povezuje. Manjkavost im je to što nemaju veliku mogućnost rotacije. Imaju i odličnu vratarku Zetović koja brani i u mladoj reprezentaciji. Nadam se da će izboriti opstanak u 1. ligi, a onda iz godine u godinu mogu samo rasti.“

Terezija Ćurić, igračica RK Lokomotiva Zagreb:
„Velika je razlika igrati Ligu prvakinja i hrvatsku ligu, no mi se za sve utakmice jednako pripremamo. Analizirali smo Sesvete, znamo da su brza ekipa, ali i da su se dosta promijenile od prošle sezone. Imale smo puni tjedan bez utakmica, pa smo se, nadam se, odmorile od teškog gostovanja u Podgorici i napunile se energijom. Očekujem da ćemo protiv Sesveta uzeti dva boda. Moramo biti koncentrirane cijelu utakmicu zato jer su one mlade, brze i uporne, pa treba držati ritam svih 60 minuta, ‘gurati’ u leđa i to je to što trebamo napraviti.“  

DUGO SELO 55 – SPLIT 2010
28.01.2023., 18:30h, GSD Dugo Selo
Nenad Plašić, trener ŽRK Dugo Selo ’55:
“Pred nama ja utakmica protiv ekipe ŽARK Split koja je povratnik u prvoligaški rukomet. Dosadašnji rezultati pokazuju da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u nastavak krenula pobjedom protiv ekipe Osijeka. Kao i u svakoj utakmici moramo pružiti svoj maksimum kako bi opravdali ciljeve koje smo si zacrtali u ovoj sezoni. Iako smo favorit u ovoj utakmici, moramo je odigrati na punoj boljoj razini nego u Varaždinu protiv ekipe Koke kako bi došli do novih bodova.”

Kristina Svetec, igračica ŽRK Dugo Selo ’55:
“Ovaj nas vikend nakon remija u Varaždinu očekuje utakmica na domaćem terenu protiv ekipe ŽARK Splita. One su nastavak prvenstva otvorile pobjedom protiv Osijeka, tako da vjerujem da im neće nedostajati motivacije i borbenosti. Usprkos tome, smatram da ćemo uz dobru i pametnu igru opravdati ulogu favorita i da će oba boda ostati u Dugom Selu.”

PODRAVKA VEGETA – OSIJEK
28.01.2023., 14:00h, ŠSD Josip Samaržija – Bepo
Željko Babić, trener RK Podravka Vegeta:
“Ponovno tražimo ozbiljan pristup kao i u svim utakmicama domaćeg prvenstva. Moramo igrati maksimalno i moramo koristiti ove utakmice kako bi igračice koje manje igraju Europsku ligu dobile svoju minutažu. Ponovno trebamo pokazati veliki angažman u obrani i naravno igrati što bolje možemo kako bismo došli do novih bodova.”

Nikolina Zadravec, igračica RK Podravka Vegeta:
 “Od prve minute moramo vući maksimalno fokusirano i angažirano i držati ritam svih 60 minuta. Moramo imati fokus na obrani koja mora biti agresivna i iz nje trebamo vući polukontru i kontru da dođemo do što više lakih golova. Svaka od nas mora dati svoj maksimum i znati svoju ulogu. Moramo i dalje njegovati naše vrijednosti, odnose i angažman i vjerujem da dva boda ostaju u Koprivnici.”

 

 

Prethodni članakSP 2023: Švedska sredila Egipat, Francuska uvjerljiva protiv Njemačke
Sljedeći članak1. HRL Žene: Lokomotiva očekivano nastavila pobjednički niz