1. HRL Žene: Bjelovaru derbi kola

238

U posljednjem susretu 12. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, Bjelovar je pobijedio Dalmatinku 33:27, i tako se priključio Dugom Selu ’55 i Splitu 2010, na diobi trećeg mjesta s 18. bodova. 

Derbi je ispunio očekivanja. Bio je to vrlo zanimljiv susret s mnogo lijepih akcija, dobrih obrana vratarki, promjena u vodstvu i furioznom završnicom domaćina. Ali, krenimo redom.

Bjelovar je nešto bolje otvorio susret. U 10. minuti imale su domaće rukometašice prednost 5:2. Ali, Dalmatinka je brzo uhvatila priključak. Doduše, do izjednačenja im je trebalo punih 12. minuta, ali kako su u tim trenucima povezale četiri pogotka zaredom, došle su i do lijepog vodstva 9:12. Bjelovarke su odmah uzvratile s tri pogotka u nizu i tako se u završnicu prvog poluvremena ušlo s 12:12. Tu su gošće bile nešto razigranije i na predah ipak odnijele pogodak prednosti (13:14).

Još osam minuta u nastavku vodila je Dalmatinka. Tada domaći sastav preuzima kontrolu nad igrom i rezultatom. Gošće su u zaostatku od jednog do tri pogotka, ali zapravo stalno tu negdje. Strpljive su i prijete. U 52. minuti stižu na minus jedan (26:25). I tu su posustale. Bjelovar je naime, u sljedećih šest minuta postigao isto toliko pogodaka i riješio pitanje pobjednika. Završilo je na kraju uvjerljivo 33:27. Sjajna Lucija Ivanda postigla je čak 12 pogodaka za pobjednice. Kod gošći odlična rola vratarke Andreje Vugdelija koja je imala 12 obrana. prvi strijelac Dalmatinke pak Iva Bule s devet pogodaka.

1. HRL ŽENE: 12. KOLO
BJELOVAR – DALMATINKA 33:27

Prethodni članak1. HRL Žene: Po tri pobjede domaćina i gostiju u 12. kolu  
Sljedeći članakSP 2023: Danska treći put zaredom zlatna, Francuska srebrna, bronca ide u Španjolsku