Seniorke: Uvjerljiva pobjeda protiv Srbije za kraj priprema

932
Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija pobijedila je uvjerljivo Srbiju 17:28, u drugom prijateljskom susretu zatvorenog tipa u Staroj Pazovi. Tako su naše „Kraljice šoka“ na najljepši mogući način završile ovaj tjedan priprema.  

Hrvatska je dominirala od početka do kraja susreta. Vodila je od početka susreta. U prvom dijelu najveća prednost naše reprezentacije bila je plus pet na kraju poluvremena. Koliko je dobra bila obrana naše reprezentacije, najbolje potvrđuje podatak da je u prvih 30. minuta primila samo osam pogodaka. A to se nije dogodilo jako dugo. Prvo poluvrijeme tako je završeno rezultatom (8:13).

U istom ritmu, nastavila je Hrvatska puniti mrežu svoga domaćina. Bez obzira na brojne promjene koje je izbornik radio, da bi dao priliku svim igračicama, Srbija se ni jednog trenutka nije uspjela ozbiljnije približiti i ugroziti našu pobjedu. Na kraju je bilo golemih 11 razlike (17:28). Od 12 naših igračica koje su se našle na listi strijelaca, najbolja je bila kapetanica Katarina Ježić s pet pogodaka. Po tri su dale Dora Kalaus i Valentina Blažević. Kod Srbije najbolja Teodora Veličković s pet pogodaka.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske seniorske reprezentacije:
“Druga utakmica protiv Srbije je bila kvalitetnija u fazi igre u obrani gdje smo se držali pravila koje smo dogovorili. U startu smo osvajali dovoljno lopti i tjerali protivnika u pasivnu igru, ali smo isto tako tražeći brzu igru, napravili i greške. Unatoč tome, napravili smo dobar rezultat. Ponovno smo dali šansu svima da igraju sve igračice, isto tako je i radila reprezentacija Srbije. S ovom drugom utakmicom možemo biti puno zadovoljniji, prije svega da smo ušli puno odlučnije i da smo se u većini stvari dogovarali i završavali ono što smo dogovorili, a to je da mora biti gustoća u obrani, a nakon toga da trčimo kontru i polukontru koliko god je to moguće.“

Dejana Milosavljević, reprezentativka Hrvatske:
”Danas smo od početka bolje ušle u utakmicu, iako smo imali nekoliko promašenih čistih situacija, realizacija nam je bila bolja nego jučer. Obrana nam je bila čvrsta od prvog trenutka tako da rezultat, odnosno pobjeda u niti jednom trenutku nisu bili upitni. Drago mi je da smo s pobjedom završile ovo okupljanje što nam je dobar uvod za novo okupljanje i kvalifikacije koje nas čekaju u 4. mjesecu. Sve cure su dale sve od sebe i mislim da je bilo uspješno okupčjanje, veselimo se dalje. 

Katarina Pavlović, reprezentativka Hrvatske:
“Prošlo je tjedan dana okupljanja. Jučer smo nažalost, izgubile, ali danas smo završile utakmicu s pobjedom. Danas smo bile puno bolje u obrani. Falilo je nekih stvari koje smo mogle bolje odraditi i na koje se trebamo ubuduće fokusirati. Završavamo ovo okupljanje s pobjedom i fokusiramo se na kvalifikacije te se nadamo prolasku.“

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Dalmatinski derbi u središtu pozornosti
Sljedeći članakKadetkinje: Povratak iz Grčke s broncom oko vrata