Seniori: Dan pun brojnih aktivnosti, ali i priprema za Belgiju

380

Nakon dana predaha i samo jednog treninga, petak je za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju bio prepun obveza. Već u rano jutro, izbornik Goran Perkovac, trener vratara Valter Matošević i vratar Marin Šego posjetili su riječki Crveni križ da bi podržali humanitarnu akciju „Danas… za vas…“. Riječ je naime, o posebnoj djelatnosti Crvenog križa čiji odjel ugostiteljstva skrbi o brojnim osobama koje su u potrebi, tako da u svoj kuhinji dnevno pripremaju i isporučuju čak 1500 obroka. Članovi naše reprezentacije pomagali su djelatnicima Crvenog križa u pakiranju i otpremi hrane, ali i u kuhanju, rukovodeći se geslom „Dobro je činiti dobro“. Na kraju tog kratkog, ali vrlo sadržajnog i emotivnog druženja, Voditelju ugostiteljstva pri Crvenom križu u Rijeci, poklonili smo dres kapetana Domagoja Duvnjak s potpisima svih igrača.

Nakon toga, reprezentacija je imala vrlo sadržajan trening u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Radilo se na obrani, odnosno ubrzavanju napada te protočnosti lopte. Dio igrača koji ima manjih problema s ozljedama poput Marina Šipića i Luke Cindrića, radio je po posebnom programu uz nazočnost naših liječnika i fizioterapeuta.

Tek što je otkucalo podne, izbornik Goran Perkovac, Veron Načinović i Tin Lučin bili su sudionici konferencije za medije u VIP salonu dvorane na Zametu. U ime Primorsko – goranske županije konferenciji je nazočila Sonja Šišić, pročelnica za sport. Grad Rijeku koji je domaćin susreta s Belgijom predstavljala je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, odnosno u ime organizatora član Upravnog odbora HRS-a Boris Konjuh. Konferenciji je prisustvovao i direktor marketinga HRS – a, Silvijo Njirić. Svi su oni, izrazili zadovoljstvo što je reprezentacija nakon dugo vremena ponovno u Rijeci. Posebno emotivni bili su Riječani Tin Lučin i Veron Načinović koji će po prvi put istrčati na teren u dresu reprezentacije u svom rodnom gradu i pred svojim obiteljima, prijateljima i sugrađanima. Inače, ulaznice za utakmicu Hrvatske i Belgije su rasprodane, tako da se svi zajedno veselimo tom gala događaju. Ne sumnjamo da će svoj obol tom događaju dati i reprezentacija s novom pobjedom kojom bi na najljepši mogući način zaokružila kvalifikacije za EURO 2024. godine.

Ovaj petak time nije završio, jer od 18.00 – 20.00 sati reprezentaciju čeka još jedna runda  treninga.

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U14 (Ž): Gotov i drugi dan, poznate najbolje u skupinama
Sljedeći članakVeron Načinović uoči Belgije: “Vjerujem u ekipu i bit će sve super!“ | Kvalifkacije za EHF EURO 2024