Kup Hrvatske (Ž): Mogu li Koka i Dalmatinka iznenaditi favorite?

278

Prošlog je vikenda za većinu klubova u nas ova sezona završena. Ali ne i za Lokomotivu Zagreb, Podravka Vegetu, Koku i Dalmatinku. Njih očekuju završni susreti hrvatskog rukometnog Kupa kojima je četvrti put za redom domaćin Poreč. Jedinstvena manifestacija hrvatskog sporta pod nazivom Festival rukometa s polufinalnim i finalnim susretima Kupa u obje konkurencije, Seminarom trenera i Završnicom U17 za dečke i ove će godine okupiti više od 2000 tisuće rukometašica, rukometaša, trenera, rukometnih djelatnika i prijatelja tog prelijepog sporta.

Rukometne dane u Poreču još prošloga su tjedna otvorile djevojčice U12 koje su od petka do utorka imale svoju završnicu prvenstva. Danas počinje završnica U17 za mladiće, a zatim slijede polufinala Kupa za rukometašice, poluzavršnica rukometaša, Seminar trenera, itd.

Ždrijeb polufinala rukometašica spojio je ove godine Lokomotivu Zagreb i Koku, odnosno Podravka Vegetu i Dalmatinku. Već na prvi pogled jasno je tko nosi ulogu favorita, a draž sporta, osobito Kupa, je baš u tome da nema favorita. U jednom susretu sve je moguće.

Prve će na teren Žatike u četvrtak 25. svibnja u 17.00 rukometašice Lokomotive i Koke. Nove prvakinje Hrvatske žele dvostruku krunu što znatno otežava zadaću Varaždinki. Ali Koka je u posljednje vrijeme, od kada ju je preuzeo prof. Vladimir Canjuga, podigla nivo svoje igre i sigurno sprema neko iznenađenje za Lokosice. Zagrebački sastav je u osmini finala izbacio Zrinski s 31:16, a u četvrtzavršnici bio je bolji od Bjelovara 37:22. Lokomotiva Zagreb je do sada 6 puta osvajala hrvatski rukometni kup.

Koka je pak u osmini finala pobijedila novog prvoligaša Rudar Labin 25:27 sa Zoranom Jeftićem na klupi. Nakon toga, u polufinalu početkom travnja prof. Vladimr Canjuga osigurao je Varaždinkama polufinale pobjedom protiv Dugog Sela ’55 21:26. I baš taj susret pokazatelj je da Koka može puno. Dugo Selo ’55 ozbiljna je ekipa koja je upravo osvojilo 5. mjesto u ligi. Inače, u dva susreta upravo završene sezone Lokomotiva je bila bolja od Koke s 26:21, 33:23.

Drugi polufinalni par čine Podravka Vegeta i Dalmatinka. Njihov susret na rasporedu je u četvrtak 25. svibnja u 19.00 sati. Sastav iz Koprivnice naš je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Od 30 izdanja, čak 24 puta Podravkašice su osvojile Kup. U Poreč dolaze braniti naslov. Poput Koke, i pred Dalmatinkom je teška misija. Sastavu iz Ploča to je drugi nastup na završnici Kupa. Naime, u Đurđevcu su 2012. godine osvojile 3. mjesto s pobjedom protiv Zameta. Pritisak je na strani Podravke koja nakon izgubljenog prvenstva traži svoju priliku za barem jednim trofejem. Put do polufinala bio je obična šetnja za sastav koji vodi Antonio Pranjić. U osmini finala pao je Udarnik iz Velike Gorice 23:43, a zatim u četvrtfinalu Zamet 25:39. Dalmatinka je pak bila bolja od Osijeka 34:17, a zatim u četvrtfinalu 28:21 od Trogira 58. Oba susreta igrala je doma.

Inače, ove sezone Podravka Vegeta je lako dobila oba susreta protiv Dalmatinke. U Koprivnici je bilo 39:18, a u Pločama 39:27.

Oba polufinalna susreta moći ćete pratiti na YouTube kanalu HRS-a u izravnom prijenosu. Finalni se susret pak igra u subotu 27. svibnja u 17.30 sati uz izravan prijenos na HTV 2.

 

KUP HRVATSKE (Ž): POLUFINALE

25.05.2023.      17.00  LOKOMOTIVA ZAGREB – KOKA

25.05.2023       19.00  PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članak46. Seminar trenera: Boris Dvoršek
Sljedeći članakKup Hrvatske (M): Nastavak dominacije PPD Zagreba ili?