“Vrtko” uspješno prezentiran na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Poreču

162
Vrtko na olimpijskom festivalu dječijih vrtića, Poreč, Croatia, 24.05.2023 Mandatory Credit © /Nebojša Tejić/Kolektiffmages

Mozaiku Festivala rukometa dodana je još jedna uspješna kockica, a to je Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) & Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a): Rukomet u vrtićima – “Vrtko“. U sklopu 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića, koji je održan danas u Poreču, prezentiran je i poligon Vrtko. Djeca iz pet vrtića sudjelovala su na sportskim aktivnostima koje čak ni kiša koja je u jednom trenutku počela padati, nije mogla omesti te su oduševljeno nastavili sa svojim aktivnostima.

Masterplan projekt EHF-a i HRS-a, kao što je od ranije poznato, bilježi samo pozitivne podatke i veliku zainteresiranost gradova, klubova i vrtića diljem Lijepe naše. Grad Poreč konstantno pokazuje da je veliki prijatelj hrvatskog rukometa pa je tako i sada među prvima u Hrvatskoj izrazio želju za suradnjom na projektu Vrtko. Upravo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić otvorio današnji festival dječjih vrtića te pozdravio svu djecu, njihove roditelje i sve okupljene prijatelje sporta. U ime HRS-a događaju su prisustvovali direktor marketinga Silvijo Njirić i voditeljica projekta dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Poligon s djecom koordinirao je Vedran Vrus, mlad i uspješan trener te jedan od trenera koji sudjeluje u projektu Vrtko od samih početaka. Ujedno je i zadužen za ovaj projekt na području grada Poreča. Djevojčice i dječaci predskolške dobi uživali su u prvim rukometnim koracima, golovima, obranama i drugim aktivnostima na rukometnom poligonu te se nadamo da će se i u budućnosti nastaviti aktivno baviti sportom.

Prethodni članakFestival rukometa: Poreč je spreman za jubilarno 10. izdanje
Sljedeći članakSve je spremno za jubilarno, 10. izdanje rukometnih dana u Poreču! | Festival rukometa 2023.