Rukomet na pijesku: Hrvatske pjeskašice i pjeskaši u glavnoj fazi Europskog prvenstva

315
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

U portugalskom Nazareu u tijeku je Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku gdje igraju i obje hrvatske seniorske reprezentacije. Naše reprezentativke su natjecanje u skupini završile s dvije pobjede i porazom, a isti učinak ostvarili su i reprezentativci.

Hrvatske pjeskašice natjecanje su otvorile s porazom protiv Španjolske 2:1 u setovima, da bi u drugoj utakmici prvog dana pobijedile Poljsku 2:0, a dan nakon i Rumunjsku s 2:1. Pjeskaši su pak, trijumfirali u oba dvoboja prvog dana, prvo protiv Poljske 2:1 nakon raspucavanja, a onda s 2:0 protiv Nizozemske. Drugog natjecateljskog dana, Norveška je s 2:0 bila bolja od Hrvatske, što je našim pjeskašima donijelo 2. mjesto u skupini.

U nastavku Europskog prvenstva, rukometašice na pijesku će igrati protiv Njemačke, Portugala i Norveške, dok će hrvatski predstavnici u glavnoj fazi natjecanja igrati protiv Portugala, Ukrajine i Danske.

Najnovije vijesti iz Nazarea, rezultate & detaljnu satnicu natjecanja pratite na službenoj stranici EHF Beach Handball. Livestream gledajte na ehftv.

Prethodni članakJuniorke: Prva faza priprema za Europsko prvenstvo
Sljedeći članakLokomotiva pobijedila Koku za finale Kupa Hrvatske | Izjave trenera i igračica | Festival rukometa 2023.