Janaf HRS Kamp: Delegacija HRS-a posjetila gradonačelnika Umaga, grad suorganizator Kampa

265

Ljeto se polako zahuktava, a u bogatoj ponudi Grad Umag je postao i centar hrvatskog rukometa jer gosti ovog istarskog bisera su i mlade rukometašice i rukometaši koji borave u Janaf Kampu Hrvatskog rukometnog saveza, od 24. lipnja do 6. srpnja 2023. godine. Fantastična ljetna priča Hrvatskog rukometnog saveza koja traje još od 1993. godine, ove godine dobila je posebnu notu jer Grad Umag je suorganizator Kampa. S obzirom na izvrsne uvjete u svakom pogledu, od sportskih do zabavnih, ne čudi što je Umag prepoznat kao savršena destinacija pa su potpis na Ugovor u suorganizaciji Kampa još u travnju, stavili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i glavni tajnik HRS – a, Damir Poljak.

Danas je u ured Gradonačelnika Umaga stigla i delegacija HRS – a u sastavu: dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić, voditeljica Janaf Kampa HRS-a, Goran Perkovac, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, Boris Dvoršek, trener muške seniorske reprezentacije i stručni voditelj muškog dijela Janaf Kampa HRS – a te Drago Ćosić, voditelj odnosa s javnošću Hrvatskog rukometnog saveza. U današnjem razgovoru obje su strane izrazile su veliko zadovoljstvo ovom suradnjom te se nadaju da će ona održati i u budućnosti.

Janaf Kamp HRS – a održava se u dva turnusa: prvi za djevojke (24. – 30. lipnja), a drugi za mladiće (30. lipnja – 6. srpnja). Ovaj razvojni projekt HRS – a već godinama privlači veliku pažnju te bilježi izniman interes djece i roditelja, odnosno uvijek se traži mjesto više. Grad Umag ove godine dat će veliki doprinos popularizaciji rukometa te razvoju mlađih generacija, od kojih će mnoge igračice i igrači za nekoliko sezona biti nositelji igre hrvatske ženske i muške seniorske reprezentacije, ali i europskih i svjetskih klubova. U prilog navedenom ide činjenica da su aktualne zvijezde hrvatskog rukometa, od kapetanice seniorki Katarine Ježić pa sve do brojnih igrača muške A selekcije (Ivan Martinović, Tin Lučin, Marin Jelinić), bili sudionici Kampa u mlađim dobnim uzrastima. Da je Kamp iznimno bitan, svjedoče i dolasci te međusobna druženja svih generacija hrvatskog rukometa. Tijekom prvog turnusa, Kamp su posjetile Katarina Ježić sa zlatnom medaljom Lige prvakinje i Dejana Milosavljević. U Kampu boravi i Goran Perkovac, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije koji pozorno prati rad mlađih selekcija, a pred nama je i dolazak reprezentativaca Filipa Glavaša i Verona Načinovića.

Uz iznimno predan rad svih trenerica i trenera koji nesebično dijele znanje mladim igračicama i igračima, rad Kampa prati i liječničko te tehničko osoblje, a da sve violine budu usklađene, zadužena je dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić, voditeljica Janaf Kamp HRS – a. Mlade nade, njih više od 500 koliko ih ukupno sudjeluje u dva turnusa Kampa su pune lijepih riječi za ljetnu bajku HRS – a. Uz treniranje, pamtit će nezaboravne proslave rođendana, brojna
druženja i predivne trenutke u Istri. Neprocjenjive su to uspomene za cijeli život i početak razvoja profesionalnih karijera, baš u Umagu.

Prethodni članakIHF U21 Svjetsko prvenstvo: Poraz od Mađarske, polufinale ostalo san
Sljedeći članakGoran Perkovac & delegacija HRS – a u posjetu Gradonačelniku Umaga | Janaf HRS Kamp